פיתוח עסקי ומכירות – המדריך המלא

פיתוח עסקי ומכירות – המדריך המלא

מבצעים, מכירות חיסול ומכירות סוף עונה, פרסום ממוקד ושוברי מתנה הם אמצעים ידועים למשיכת לקוחות ולהגדלת מכירות. במקרים רבים התוצאות אכן נראות בשטח אך דורשות תחזוקה וממון. אילו מהלכים נוספים ייסעו לכם להגדיל מכירות באופן אורגני ועל בסיס מערך הלקוחות הקיים?
ליצירת קשר עם המומחים שלנו התקשרו עכשיו 072-250-0354 או פנו אלינו בווצאפ 054-443-6422 או השאירו פרטים.

תוכן עניינים

הגדלת מכירות בעסק – 5 מהלכים מנצחים

תכנית עבודה

הגדלת מכירות היא יעד עסקי מדיד הכולל רשימה של משימות המתחלקות בין בעלי התפקידים השונים. ככל שהמטרה תהה מוגדרת יותר, כך תוכלו לתכנן טוב יותר את הצעדים שייסעו לכם להגיע אליה, לחלק תחומי אחריות ולפרק את המטרה לתת משימות. על מנת לגייס את המוטיבציה של מחלקת המכירות לתוכנית, הקפידו להציב יעדים מדדים וברי השגה.

תמחור

ככלל, יציבות עסקית מושגת כאשר המחיר נשאר בטווח הקבוע, הורדה או העלאת מחיר בתדירות גבוהה פוגעת במיצוב העסקי ועלולה להבריח לקוחות. גם כאשר "אין ברירה" ועלינו להוריד מחירים מומלץ לבחור בטרמינולוגיה של "מחירי השקה" "חדירה לשוק" ועוד על פני הורדה קבועה של המחיר. לצערנו, קל להוריד מחיר אך קשה הרבה יותר לעלותו בחזרה. במידה ומחירכם נמצאים בתחום הגבוה מהממוצע הנהוג בשוק, הרי שנדרש לשלב מהלך מיתוגי בתהליך שיאפשר ללקוח להעדיף את האיכות (שלכם) על פני המחיר הזול יותר של המתחרים.

הגדלת המכירות ללקוחות קיימים

הלקוחות הקיימים של העסק הם הנכס האמיתי של העסק כאשר האמון נבנה בין העסק לבין לקוחותיו נוכל להתאים להם מוצרים ושירותים תפורים למידותיהם. נסו להתבונן מעיני הלקוח, עם אילו פערים הלקוח מתמודד בחוויית הקנייה אצלכם, היכן הוא רוכש מוצרים או שירותים משלימים וכיצד אתם יכולים לתת לו את אותו מענה במקום אחד ובמחיר משתלם. דרך נוספת להגדיל מכירות ללקוחות קיימים היא להציע להם שירותים משלימים במעמד המכירה. לדוגמה: ברכישת מחשב נייד ניתן להציע ללקוח מקלדת נלוות או אוזניות אודיו. תוכלו אף להבטיח שהלקוחות ישובו אליכם אם תצטרפו במעמד הרכישה שובר או קוד הנחה לרכישה הבאה. השקיעו בלקוחות הקיימים שלכם, העניקו להם שירות יוצא דופן והם יבחרו בכם שוב ושוב.

השתלמויות והכשרה מקצועית

מכירות איכותיות בנויות על יחסי אנוש, תקשורת ואמון. אנשי המכירות נתקלים בעשרות טיפוסים אנושיים שונים מדי יום ונדרשים לגמישות מחשבתית. שיחות סימולציה, אימונים "על יבש" הדרכות מובנות ושיתופי פעולה בין הנציגים השונים ייסעו להם להתמודד עם מצבים מאתגרים בזמן אמת ולהטיב את התוצאות. השקיעו באימוני הדרכה ומכירה פרטניים וקבוצתיים בין אם על ידי הדרכה חיצונית ובין אם על ידי מפגשים מקצועיים המכוונים לשיפור כישורים, הגדלת אחוזי הסגירה ומניעת נטישה.

התייעלות תפעולית

תיאום ציפיות בין המחלקות השונות, היערכות לאירועי מכירות גדולים, שליטה במלאי וביצוע מהלכים להקטנת עלויות הייצור מסייעים בהגדלת הרווחיות ובהגדלת המכירות. תוכלו להתחייב להזמנות גדולות יותר ולהיערך לכך בהיבטים הלוגיסטיים של רכישת חומרי הגלם ותכנון קווי הייצור. אם אתם עסקים ותיקים תוכלו אף ליצור תחזיות מכירה ולשלב אותן בתכנית העבודה השנתית.

לסיכום, עסקים המעוניינים להגדיל את היקף המכירות מחפשים בדרך כלל פתרונות מהירים הכוללים מסעות פרסום ומבצעים אלו יכולים בהחלט לשפר את התוצאות אבל רק בטווח המידי. מנגד כאשר נעשית עבודת עומק הכוללת בניית תכנית מדידה, בחינת התמחור ביחס להוצאות ולשוק, שיפור מערך השירות ללקוחות קיימים, השקעה בהכשרת כח אדם ושיפור תשתיות לוגיסטיות ניתן ליהנות מגידול מתמשך ויציבות עסקית.

ניהול אנשי מכירות

"אני רוצה רק טייסים" אמר לי לקוח ומנכ"ל של חברה לא קטנה, כאשר דיברנו על אנשי המכירות שלו. אחר הוסיף והדגיש "אנשי המכירות צריכים למכור והרבה, חוץ מזה אני לא רוצה שיעשו כלום, כל השאר יעשה עבורם במשרד".

המבט שלי והחיוך שנעלם גרמו לו להבהיר "אני לא רוצה שיעסקו בניירת, לא רוצה שיבזבזו זמן, רק שימכרו והרבה! "ואיך הגישה הזו משרתת את החברה?" הקשתי "האם יש משהו יותר חשוב ממכירות?" השיב לי המנכ"ל בשאלה.

בואו נחשוב על זה רגע. הדוגמא הקטנה הזו מעלה דילמה החוזרת בוואריאציות שונות אצל רבים מלקוחותינו, במרכזה עומדת שאלה פשוטה לכאורה מהו טווח האחריות של אנשי המכירות. יש הגורסים, כמו המנכ"ל שבדוגמא שאנשי המכירות צריכים להיות "טייסים" כלומר להתרכז בפעולת המכירה ובה בלבד. מן הצד השני יש הגורסים כי האחריות על תהליך המכירה מסתיימת רק כאשר מגיע התמורה לחשבון הבנק של הארגון!

שתי פנים למראה

מצד אחד, כאשר אנשי המכירות שלנו הם "טייסים" המתרכזים במכירה בלבד אנחנו בארגון יכולים לנצל את מלוא יכולתם המכירתית ולהביא עוד ועוד מכירות לארגון. וכמו שאמר ידידי המנכ"ל הרי אין דבר חשוב מזה.

אולם תומכי הגישה שוכחים דבר אחד קטן, לכאורה אין דבר קל מלמכור בלי לוודא שהתשלום נפרע. לצערי, מסירת הסחורה/השירות ללקוח אינם מספיקים לכדי מכירה, מכירה מתרחשת אך רק כאשר הלקוח משלם! או במילים אחרות כאשר הכסף נכנס לחשבון הבנק שלנו (המוכרים).

מצד שני, מתן אחריות מלאה לאנשי המכירות על כלל תהליך המכירה ותגמולם על גבייה בפועל טומן בחובו יתרונות רבים לארגון וללקוחותיו:

הכרות מעמיקה עם הלקוח

כאשר איש המכירות אחראי גם להגעת הכסף לארגון הוא נחשף לא רק לדרישות הקניה של הלקוח אלא גם את יכולתו לעמוד בהתחייבויותיו ולמוסר התשלומים שלו. כלומר, ההכרות של איש המכירות עם הלקוח מעמיקה והופכת לרב ממדית על יתרונותיו וחסרונותיו. אם הלקוח לא שילם לא מוכרים לו סחורה חדשה או לחילופין נלחמים עבורו להגדלת האובליגו.

איש המכירות מהווה נקודת קשר משמעותית עם הלקוח

הלקוח מצידו מרגיש, כי יש לו נקודת קשר אחת בארגון אליה ניתן לפנות בכל שאלה ועניין. הלקוח חש כי איש המכירות דואג לו ולאינטרסים שלו והוא לא עובר מיד ליד בתואנות "לך ושוב".

הכסף מגיע הביתה מהר יותר

אנשי המכירות מטבעם יודעים ליצור קשר של "מעבר" אצל הלקוח כך שאותם הסיפורים שיכול הלקוח "למכור" לפקידת הגביה (הצ'ק בדואר) יהיה לו קשה יותר להעביר מול איש המכירות.

צמצום החובות האבודים

כי הרי מי מכיר לקוח טוב יותר מאיש המכירות שעובד מולו? ומי כמו איש המכירות יכול להציף קשיים פוטנציאלים או להרגיש ולהזהיר כאשר הלקוח נמצא בסיכון.

כלומר אימוץ הגישה המרחיבה את אחריות אנשי המכירות לכלל תהליך המכירה מתאימה את האינטרס האישי של אנשי המכירות בצורה מלאה ומדויקת לאינטרס הארגוני. הארגון מחד זקוק לראות את הכסף בבית ומהר ככל האפשר. איש המכירות מאידך מבין כי עליו לעקוב אחר תהליך המכירה ולוודא כי הכסף משולם וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. ובמילים פשוטות כסף מקבלים רק כשהחברה "רואה" כסף ומי כמו איש מכירות טוב ידע להעריך זאת.

איך ממשיכים מכאן?

שתי האלטרנטיבות שהוצגו לעיל לגבי אחריות אנשי המכירות ראויות, ואין כמובן פתרון אחד ויחיד הנכון לכל תחום וארגון. ההחלטה לגבי מרחב האחריות של אנשי המכירות צריכה להישקל בכובד ראש בכל ארגון וארגון תוך התייחסות למאפיינים היחודיים של תהליך המכירה בארגון הספציפי ובתשומת לב למספר נושאים:

  • דרגות החופש שיש לאנשי המכירות ביחס למחיר
  • גמישות וההשפעה של אנשי המכירות על ימי אשראי
  • גובה האשראי ללקוח, ואישור הקמה של לקוח
  • יעילות הגבייה

אתם בטח שואלים עכשיו מה לדילמות מתחום המכירה ולחברת אסטרטגיה? שאלה מצוינת! בתהליך מימוש האסטרטגיה אנו מייחסים חשיבות רבה למערך המכירות, בהיותו אחד הגורמים המרכזיים שיבטיחו מימוש מלא של התוכנית  האסטרטגית ותוכניות החברה לטווח ארוך. כי הרי (ואל לנו לשכוח) אנשי המכירות הם הקשר החשוב ביותר לדבר החשוב ביותר לעסק – הלקוחות! והתמורה מהלקוחות היא הדם שזורם בעורקי החברה ומאפשר את חיותה ושרידותה.

בונוס עמידה ביעדים

השבוע התנהל דיון סוער אצל אחד מלקוחותיי

ומעשה שהיה כך היה…
המנכ"ל בעלים של חברה לא קטנה בכלל, פוסע בחיוך למשרד ביום ראשון בבוקר בצפייה לתחילת שבוע מוצלח
ואז נגש אליו אחד העובדים הבכירים שלו אומר לו את המשפט שאף אחד לא אוהב לשמוע (לא רק בעבודה ❤) "אנחנו צריכים לדבר"

הלקוח שלי מפנה זמן (שכמנכ"ל ממש אין לו) ויושב איתו לשיחה
במהלך השיחה הוא מגלה באופן לא מפתיע ש… מדובר בבקשה להעלאה בשכר.

ולא סתם העלאה אלא בקשה לבונוס. מהמכירות

הלקוח שלי מאוד מעריך את העובד המדובר אבל בונוס?
יש לו יופי של משכורת הוא אומר לי, והרבה פעמים אני משבח אותו בפומבי וטופח לו על שכם. זה לא מספיק?
אז זהו. שלפעמים זה לא מספיק.
עמלה על מה שואל אותי הלקוח שלי? שאלה טובה אני עונה!

מי שכבר ניסה יודע כי בניית מערך תגמול עובדים ובייחוד לבכירים אינו פשוט…
ונכון יש תאוריות מגוונות ושונות על נושא תגמול בארגון ועד כמה בונוסים/עמלות אכן מניעים לפעולה.
אבל פעמים רבות ודווקא בתחום המכירות יעילותם של הבונוס או העמלה עשויה להיות משמעותית
למעשה, ישנם שני נושאים מרכזיים שמעניינים כמעט את כל המעסיקים – גביה ורווחיות
כי הרי למכור בלי להביא את הכסף "הביתה" זה פשוט
וגם למכור במחיר נמוך שלא ישאיר רווחיות מספקת לחברה זו אינה חוכמה גדולה
כמעסיקים, עלינו לשאוף להתאים עד כמה שניתן את האינטרסים של העובדים (בכירים כזוטרים) לאינטרסים של החברה
החברה ככזו רוצה למכור ברווח מקסימלי ושהכסף "יגיע הביתה" (כלומר יגבה) כמה שיותר מהר

אם נחבר את הבונוסים לשני הפקטורים הללו תיווצר זהות אינטרסים שתצעיד את הארגון והעובד לאותו כיוון
כי אחרי הכול כל מעסיק ישמח לשלם עמלה על כסף חדש , קרי על מכירה רווחית כשהכסף כבר שוכב לו בטוחות בבנק…
כך שללקוחותיי אני ממליצה לדאוג כי הבונוסים או העמלות במידה ומחליטים לחלקם יחולק מהרווח (ולא מהמכירות) ויינתנו לעובד לאחר הגביה מהלקוח הסופי

ומה אתכם? מחלקים בונוסים? מקבלים? ומה דעתכם בכלל על שיטת התגמול בארגון שלכם?
ובינתיים, אם גם לכם נמאס לכבות שריפות במקום לנהל, היכנסו לקישור והורידו את המדריך למעבר לניהול של עסק צומח רווחי ובעיקר על מי מנוחות.

צמיחה עסקית

"אנחנו פעילים ומצליחים כבר כמעט שני עשורים, סיפרו שני השותפים והבעלים – א' וג' , בפגישה הראשונה שלנו, אבל למרות כל המאמצים, למרות שאנחנו עושים בדיוק את מה שעשינו ושעבד יפה כל השנים, בשנתיים האחרונות משהו לא "עובד". כולם בחברה עסוקים יותר ויותר, ישנה עלייה משמעותית במכירות אבל בסוף החודש לא נשאר כלום ממש "פול גז בניוטרל".

חברות מידל מרקט – דילמת הצמיחה

בדיקה ראשונית שערכנו העלתה שממחזור של כמה עשרות מיליונים נותרים שולי רווח דקים מאוד, הגידול במכירות של השנים האחרונות הביא עימו גם ירידה משמעותית ברווח הגולמי ואכן צדקו הבעלים שהגדירו את מצבם כ"פול גז בניוטרל".

לאחר תהליך של אבחון עסקי הסתבר שהחברה לא השכילה להתמודד עם האתגרים שהתחרות הציבה בפניה. בעוד בעלי החברה שלנו המשיכו לעשות "עוד מאותו דבר" המתחרים שלהם עשו מאמץ ופתחו פער איכותי בתהליכי הייצור ובעיקר בתהליכי הניהול, השיווק והמכירות והגדילו את חלקם בשוק על חשבון החברה. למעשה רק הבנק שהפנה אלינו את החברה הבין שדרוש  גורם מקצועי כדי להתמודד עם השינויים ושחיקת הרווח.

ומסתבר שיש הרבה מה לעשות. כיום לאחר כמעט שנה החברה מוכרת הרבה יותר, ישנה עליה בשולי הרווח וירידה בהוצאות.

נשמע מוכר? או אולי לאו דווקא? לצערם של רבים מאיתנו השייח הציבורי נוטה לעסוק בטייקונים, במאגרי הגז ובמכירת קונצרנים חדשות מעניינות ככל שיהיו, השפעתן על הכלכלה קטנה לאין שיעור בהשוואה להשפעה שיש לחברות רבות שאינן נחשפות לראדאר העתונות והעין הציבורית. לחברות הללו אין לובי, אין ח"כ שמייצג את המגזר ואפילו לא ארגון שדואג לאינטרסים המשותפים וזאת למרות השפעתן המשמעותית על כולנו על הצמיחה ועל כמות המועסקים.

למעשה הישראלי הממוצע "עיוור" לאלפי חברות שהן המנוע הגדול של הכלכלה – אלו שצמחו מעסק קטן עם מחזור שנתי של מיליונים בודדים ומספר מצומצם של  עובדים – להיות חברה שמגלגלת כבר עשרות מיליונים, מעסיקה עשרות עובדים ונאבקת בקשיי השוק כדי לשרוד ולצמוח.

אלפי חברות אלו, שכבר אינן קטנות ועוד לא מהגדולות, הן החברות בהם אנו בקבוצת SMC רואים את האתגר האמיתי. חברות אלה מתמודדות עם שלל אתגרים כדוגמאת: המעבר משלב היזמות לשלב הצמיחה, המעבר מניהול של יזמים לניהול מקצועי, המעבר מהשקעה אישית לדרכי מימון נוספות, שינוי מבנה בעלות ועוד ועוד. בדיוק לאתגרים הללו מציעה חברת SMC  מענה ייחודי ותפור אישית.

כדי לסייע לחברות בצמיחה על מאפייניהם המיוחדים יש צורך בגישה שונה. סיוע אישי בגובה העיניים, התאמה של המודלים המקובלים בייעוץ ויועצים עם ניסיון ניהולי מגוון וניסיון בייעוץ.  מודל ה- ONE STEP AT A TIME  שפיתחה חברת הייעוץ האסטרטגי
SMC מציע  מענה משולב של  ייעוץ בשני מימדים:

1. מתן כלים מקצועיים לסיוע בשגרת היום יום – מימון, תזרים, תמחיר, גבייה, ארגון ומינהל
2. ליווי והכוונה בבנית תוכנית לצמיחה רווחית לשנים הקרובות

האתגר שלנו ב- SMC הוא לתת לחברות הצמיחה את מה שיש לחברות הגדולות בדיוק באופן שחברות הצמיחה צריכות ויכולות להרשות לעצמן !

צוות המומחים SMC
אנחנו, המומחים לצמיחה עסקית ב- SMC Group , חולקים חזון וערכים משותפים. לצוות שלנו שורשים עמוקים בעולם העסקים ונסיון רחב בכלל התחומים הניהולים. אנחנו מבינים מכיוון שהיינו שם! אנחנו יודעים בדיוק איך זה לנהל ארגון גדול ולוודא את צמיחתו לאורך זמן. ביחד נצמיח את הארגון שלך וניצור שינוי משמעותי!
דברו איתנו
רוצה להפוך את הידע לתוצאות?
ייעוץ אסטרטגי
מי אנחנו

חברת SMC הוקמה ע"י אילן שגב, לשעבר משנה למנכ"ל בנק דיסקונט, ויו"ר בנק דיסקונט למשכנתאות. מאז הקמתה בשנת 2010 עוסקת הקבוצה בייעוץ לחברות בינוניות וגדולות, ממפעלים וחברות יצרניות, דרך ליווי חברות משפחתיות בתהליך העברה בין-דורית, ועד חברות בתחום ההייטק והביוטכנולוגיה.

כלים לצמיחה ישירות למייל

נשמח אם תצטרפו אלינו לרשימת התפוצה, ואחת לחודש נשלח לכם.ן מאמר בנושא אסטרטגיה, ניהול והעברה בין דורית.

למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
שאלות נפוצות

במסגרת תהליך הייעוץ האסטרטגי צוות הייעוץ מתחיל באיבחון, נפגש עם המנכ"ל \ הבעלים וצוות הניהול, עובדים, ספקים ועוד, עובר על דוחות כספים ונתונים נוספים. הסוף שלב זה יציג הצוות את מצגת האיבחון. לאחר האיבחון יבנה צוות היגוי אסטרטגיה עם נציגי הארגון ועימו יפגש צוות SMC  פעם בשבוע למספר שעות כאשר המטרה הינה להמשיך באבחון המצב הקיים, ולאחר מכן עיצוב תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, שתסייע לארגון להתאים עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. בהמשך התהליך צוות הייעוץ ילווה את יישומה של התוכנית שגובשה בארגון לאורך כל תקופה שתדרש.

תהליך של ייעוץ אסטרטגי לוקח בדרך כלל בין שישה לשמונה חודשים, לשלבי האבחון, גיבוש התוכנית, והליווי הראשוני ביישום. ישנם ארגונים לא מעטים המעדיפים להמשיך את הליך הייעוץ לאחר תום התקופה הראשונית, כעזר עסקי מתמשך לפעילות מוצלחת של החברה.

בדרך כלל צוות הייעוץ האסטרטגי כולל לפחות שני יועצים אסטרטגיים בכירים, עם ניסיון רב שנים בניהול ובייעוץ. 

תהליך הייעוץ מתרחש במשרדי הלקוח, בדרך כלל פעם בשבוע, ביום קבוע.

תהליך הייעוץ האסטרטגי דורש ממך, כבעלים או מנהל של חברה, רצון ויכולת להתמסר לתהליך, ויכולת ורון להקדיש מספר שעות שבועיות ביום ובשעה קבועים.

תהליך ייעוץ אסטרטגי מתאים לכל ארגון, עמותה או חברה, הנמצאים בשלב בו הם זקוקים לסיוע בשיפור ההתנהלות העסקית \ארגונית ובגיבוש נתיב ברור שיוביל לתוצאות טובות יותר בשנים הבאות

לצוות שלנו שורשים עמוקים בעולם העסקים וניסיון רחב בכלל התחומים הניהוליים.

אנחנו מבינים מכיוון שהיינו שם! אנחנו יודעים בדיוק איך מנהלים ארגון גדול ואיך מוודאים את הצמיחה שלו לאורך זמן. לכל היועצים בצוות שלנו ניסיון רב שנים בייעוץ לחברות וארגונים מסוגים שונים ואנחנו מביאים איתנו ידע וניסיון רב לתהליך בכל עסק שאנו מלווים.

ייעוץ אסטרטגי הינו תהליך שמותאם ספציפית לצורכי הארגון \ החברה, ולכן המחיר משתנה בהתאם לתהליך הנדרש בכל ארגון. לאחר פגישת הכרות לא מחייבת ולאחר הכרות עם צרכי הלקוח, אנו מספקים הצעת מחיר מסודרת ומבנית הכוללת את כל שלבי התהליך.

כאשר הארגון מעוניין לבצע תהליך של גיבוש אסטרטגיה לחברה לשנים הקרובות, רצוי להיעזר בשירותיו של יועץ שהינו מומחה לנושא גיבוש אסטרטגיה עסקית, והינו בעל ניסיון בתהליכים דומים במגוון ארגונים. בנוסף, מכיוון שמנהלי הארגון שקועים בדרך כלל במשימות היומיומיות, והם מתקשים להתפנות לתהליך אסטרטגי משמעותי ללא גורם חיצוני שינווט וינהל את התהליך.

יועץ אסטרטגי מוביל תהליך של חשיבה ותכנון לטווח הארוך, ומסייע בבניית תוכנית פעולה לארגון או לחברה המשפחתית לטווח הארוך ל-3 או ל- 5 שנים.

בתהליך הייעוץ האסטרטגי מתבצעת בדיקה הן בתוך הארגון והן מחוצה לו, במטרה לבדוק מחד את החברה על חוזקותיה וחולשותיה ומאידך להבין את הסביבה התחרותית בה היא פועלת. סוג כזה של ייעוץ אסטרטגי מתבצע מול הדרגים הבכירים ביותר של הארגון, קרי היו"ר המנכ"ל וההנהלה.

לאסטרטגיה הגדרות רבות, אך בעיקרה אסטרטגיה הינה תוכנית פעולה ארוכת טווח (3-5 שנים) שתאפשר לחברה להתחרות בהצלחה תוך שמירה על צמיחה ריווחיות.

כדי לבחור יועץ האסטרטגי שילווה אותך, יש להתרשם מהרקע המקצועי ומהניסיון הקודם שלו או שלה ולא להסס לבקש ממליצים מקרב קהל לקוחותיו של היועצ.ת.

בנוסף יש לשים לב לכימיה האישית, ועד כמה ישנה יכולת לעבוד עם אותו יועץ נבחר, מכיוון שתהליך הייעוץ האסטרטגי נעשה תוך עבודה צמודה ודורש אמון הדדי.

על מנת לכתוב תכנית אסטרטגית יש צורך בתהליך מקדים הכולל את אבחון המצב הקיים, חוזקות וחולשות הארגון, צווארי בקבוק, ניתוח השוק, המתחרים, מנועי צמיחה אפשריים ועוד ועוד… את כל זאת יש לחבר לחזון ולמטרות העסקיות שהארגון מציב לעצמו לשנים הקרובות, ומשם לגזור תוכנית עבודה אופרטיבית לשלוש שנים לפחות.

לקוחות מספרים
בין לקוחותנו
אולי יעניין אותך גם..
אסטרטגיה
כשהפוליטיקה נכנסת לחדר האסטרטגיה

מקרה אבן קיסר, הכתובת הייתה על השיש: לפני קצת יותר מעשור שוויה של אבן קיסר עמד על כ־2.5 מיליארד דולר. החברה נהנתה ממוצר חזק, מהשקעה של קרן טנא ומהנפקה בבורסה לניירות ערך בניו יורק. סיפור הצלחה ישראלי.
ואז משהו השתנה.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
שגיאות נפוצות ביישום אסטרטגיה

כמעט כל הנהלה עוסקת באסטרטגיה. חלקן משקיעות זמן רב בדיונים, מצגות ויעדים. ובכל זאת, אחוז גבוה מהאסטרטגיות אינו מיושם כפי שתוכנן, או אינו מייצר את הערך המצופה. למה האסטרטגיה שלכם נתקעת בשטח, ואולי ליווי חיצוני יכול לשנות את התמונה?

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
כשהאסטרטגיה לא מספיקה לעידן החדש

אסטרטגיה משפחתית המיועדת לשנים הקרובות אינה יכולה להיות מבוססת רק על ניסיון או רק על חדשנות. היא חייבת להיות מבוססת על כישורי הליבה השומרים על החוסן, על שינוי ותמורה "המדברים" בשפה של השוק, ועל המשכיות המתרגמת את שתיהן למסלול צמיחה מעשי.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
תוכנית עבודה

תוכנית עבודה טובה הנה הרבה יותר מ"רשימת משימות" היא ביטוי לאסטרטגיה, לזהות הארגונית, לשאיפותיו של הארגון, וליכולתו להשתנות.
תוכנית עבודה אינה נכתבת כדי "לסמן וי", אלא כדי להוביל.
התוכנית אינה שואלת "מה עשינו בשנה שעברה?" אלא "לאן אנחנו רוצים להגיע השנה, ואיך נגיע לשם?"

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
האם העסק שלכם זקוק ליועצת אסטרטגית?

ניהול עסק זו ריצה למרחקים ארוכים. מצד אחד, מבט לטווח ארוך, חזון, רעיונות, שאיפות לצמיחה. מן הצד השני עבודה שוטפת, עומס, משימות, ניהול, תפעול ושירות, התמודדות עם לקוחות, תקציבים, עובדים. וביניהם, קל מאוד ללכת לאיבוד.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
5 טעויות נפוצות בבחירת יועץ אסטרטגי ואיך להימנע מהן

בעולם העסקי המודרני, שבו קצב השינויים הולך ומתגבר, מרבית הארגונים כבר מבינים שייעוץ אסטרטגי הוא לא פריבילגיה אלא הכרח. יועץ אסטרטגי איכותי יכול לעזור להגדיר כיווני פעולה חדשים, לבנות תוכנית פעולה ישימה, וללוות את הארגון עד להשגת התוצאות בפועל.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
איך לבחור חברת ייעוץ אסטרטגי בישראל

בחירת חברת ייעוץ אסטרטגי הנה אחת ההחלטות העסקיות המשמעותיות ביותר שכל ארגון בישראל יכול לקבל. ההחלטה הזו אינה רק בחירה בספק שירות, אלא בחירה בשותף לדרך, כזה שיכול להשפיע באופן ישיר על הצמיחה, החדשנות, והרווחיות של הארגון.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
ניהול אסטרטגי – מה חג הסוכות יכול ללמד אותנו?

חג הסוכות נתפס כחג משפחתי מלא שמחה, אך במבט מעמיק יותר הוא נושא בתוכו שיעורים ניהוליים רבי ערך. אחד הסמלים המרכזיים של החג הוא ארבעת המינים: לולב, אתרוג, הדס וערבה, שכל אחד מהם מייצג תכונה שונה.
בניהול ארגוני, בדיוק כמו ארבעת המינים השלם נוצר רק כאשר כל החלקים פועלים יחד. מנהיגות שלמה אינה מסתמכת על סגנון יחיד, אלא משלבת בין ארבעה סגנונות שונים בהתאם לצורך, לסיטואציה וליעדים האסטרטגיים של הארגון.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
מה עושים כשאין יורש טבעי לעסק המשפחתי?

בין קירות חדרי הישיבות והמטבחים הביתיים מתנהלות החלטות קריטיות במיוחד כשהעסק המשפחתי מגיע לצומת המבקש מעבר בין דורי, והמשך הדרך אינו ברור. אחת ההתלבטויות הכואבות ביותר היא זו שבה ההורים מבינים: הילדים, שגודלו על ערכי החברה, אינם מתאימים או מעוניינים לנהל אותה. אבל גם בתוך התסכול הזה, מסתתר פוטנציאל לצמיחה אם רק נדע איך לגשת אליה.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
איך מנהלים מחזקים מוטיבציה ומחויבות אצל העובדים בשגרת מלחמה?

התמודדות ארגונית עם מצבי חירום אינה מסתכמת בהפעלת תוכניות מגירה, היא דורשת הסתגלות ערכית, רגשית ומנהיגותית עמוקה. הלב הפועם של הארגון, עובדיו, מצריך מענה מדויק לצרכים המשתנים, מתוך הבנה כי המשבר אינו זמני בלבד, אלא בעל השלכות ארוכות טווח על תחושת השייכות, החוסן האישי והקבוצתי, ורמת המוטיבציה.

קרא עוד »
חדשנות בעסקים
10 תובנות אסטרטגיות לצמיחה בתנאי משבר ואי וודאות

בעידן בו חוסר הוודאות הופכת למצב מתמשך ולא לאירוע נקודתי, ארגונים נדרשים לאמץ גישה חדשה להתמודדות עם משבר. לא עוד הישרדות מתוך תגובה, אלא צמיחה יזומה מתוך בחירה. המאמר שלפניכם מציג עשר תובנות אסטרטגיות שנולדו מתוך אתגרי אמת, תובנות שנבחנו בשטח, אומצו על ידי חברות מובילות, והפכו למתודולוגיות עבודה שמאפשרות לייצר ערך גם כשהקרקע אינה יציבה. אין המדובר עוד בשינוי פרספקטיבה, אלא בתהליך סדור של קבלת החלטות, דיוק כיוון והובלה בתנאים של ערפל.

קרא עוד »
ייפוי כח מתמשך בעסקים ובחברות משפחתיות
פיתוח חשיבה אסטרטגית בתנאי אי-ודאות

בעידן שבו השווקים זזים במהירות והנחות יסוד מתערערות בן-לילה, המנהל כבר אינו יכול להיות עוד “החכם הגדול” שינבא את המחר, אלא מי שמסוגל לשהות באי ידיעה ולפעול מתוכה.
שהייה באי-ודאות אינה פסיביות או כניעה לנסיבות, אלא משמעותה הינה טיפוח מרחב של חקירה.

קרא עוד »
ליווי עסקי
ליווי עסקי: המפתח לצמיחה יציבה ולהצלחה מתמשכת

בעולם העסקי הדינמי של היום, בעלי עסקים ומנהלים נדרשים להתמודד עם שינויים תכופים, תחרות גוברת ואתגרים מורכבים בניהול ותכנון. ליווי עסקי מקצועי הפך לאחד הכלים החשובים ביותר המסייעים לעסקים לא רק לשרוד, אלא גם לפרוח. במאמר זה נסקור מהו ליווי עסקי, למי הוא מתאים, מהם יתרונותיו המרכזיים, ומה חשוב לבדוק כשבוחרים יועץ או חברה מלווה.

קרא עוד »
מדריך אסטרטגי לצמיחה
המדריך האסטרטגי לצמיחה בתקופת החופשות

חודשי הקיץ, הינם חודשים המצבים אתגר ייחוד בפני חברות ישראליות, תקופת חופשות מאסיבית המשפיעה על זמינות העובדים והלקוחות. במאמר זה נציג אסטרטגיות מעשיות לשמירה על המשכיות עסקית, מקסום הפרודוקטיביות והכנה נכונה לתקופה זו.

קרא עוד »
למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
גלילה לראש העמוד

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן