יועצת אסטרטגית בכירה - שירי כרמיאלי
נעים להכיר, שמי שירי רוזן-כרמיאלי, יועצת אסטרטגית בכירה, בעלת תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן-גוריון, ותעודת ניהול בכיר-רב לאומי מאוניברסיטת שיקגו.
בעלת נסיון של מעל 20 שנה בהייטק, בחברות רב-לאומיות.
את נסיוני צברתי בתאגידים גדולים הכוללים את Becton, Dickinson co., HP, ובשמונה שנות מגורים ועבודה בארה"ב בתפקידים ניהוליים בכירים וכסמנכ"לית בכירה, בתאגיד רב לאומי המייצר מכשירי ניטור רפואי בטכנולוגיה מתקדמת.
לאחר חזרתי לארץ הייתי שותפה מייסדת בהקמת סטרטאפ ביו-טכנולוגי, שפיתח מוצר חדשני והונפק בהצלחה רבה.
בשנים האחרונות אני מלווה עסקים גלובליים, מנהלים בכירים וסטרטאפים, שותפה מייסדת במיזם העוסק בפיתוח ננו-טכנולוגי פורץ דרך, מנטורית בתכניות האצה של 8200, ומרצה לתואר ראשון ושני בבתי הספר לניהול של אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי), המכללה למנהל, ואוניברסיטת בן גוריון.
בשנותי בתאגידים הגדולים וחברות רב-לאומיות התנסיתי בניהול רב לאומי, ניהול שרשראות אספקה גלובליות מורכבות, פיתוח השקה וניהול מוצרים בטכנולוגיה מתקדמת, עבודה תחת רגולציה מחמירה, הקמת מרכזי שירות בארה"ב ובמיקור חוץ, העברת ייצור לסין וגיוס הון סיכון. כמו כן זכיתי להיות שותפה בפיתוחם והשקתם של מכשירי הרפואה הדיגיטלית הראשונים בעולם, ובהנפקת חברות בבורסות עולמיות.
לקביעת פגישה אישית התקשרו עכשיו 072-250-0354
או פנו אלינו בווצאפ 054-443-6422.

מה מרוויחים הלקוחות שלי?
- נסיון רב בשווקים בינלאומיים – המתורגם ליכולת בניית מותג וגיבוש מהלכים אסטרטגיים המעניקים יתרון תחרותי ארוך טווח.
- שיטות עבודה מגוונות ויכולת התאמתן למציאות והמשאבים הקיימים בחברה.
- מומחיות בשילוב עולם היזמות והחדשנות הטכנולוגית עם עולם העסקים ה'מסורתי' בתאגידים ובחברות בינוניות כאחד.
- כמי שפיתחה מוצרים וניהלה מאות עובדים אני מחוברת לשטח ומכירה היטב את השוק,
- כמרצה – חשופה למחקרים תהליכים ושיטות חדשות,
- כמנטורית בתכניות האצה – מחוברת לטרנדים העדכניים המגמות והפיתוחים החדשים בשוק,
- כיזמית – יש לי נסיון אישי בפיתוח, ייצור, תקינה ושיווק של מוצרים חדשים ושווקים חדשים.
- את הראיה הרחבה והחשיבה האסטרטגית שפיתחתי עם השנים מתוך היכרות עם כל שלבי הפיתוח והשיווק ומתוך נסיון רב בשווקים בינלאומיים.
- את המתודולוגיות החדשניות מעולם היזמות, את התיאוריות האקדמיות המבוססות על מחקרים עדכניים, וכן את הניסיון הניהולי המגוון אני משלבת בתהליך הייעוץ והליווי.
מיהם העסקים להם אני מייעצת ואותם אני מלווה?
- עסקים בינונים וגדולים שרוצים לצמוח, להתקדם ולהרוויח יותר.
- עסקים שרוצים לצאת לשווקים בחו"ל.
- חברות יצרניות שרוצות להרחיב את הפעילות לשווקים חדשים ומוצרים חדשים.
- חברות היי-טק שרוצות צמיחה רווחית ומוכנות לעשות קפיצת גדילה.
- עסקים במשבר שמוכנים לאתגר, להשתנות ולא לוותר עד שמגיעים להצלחה.
- עסקים שמבינים שחדשנות עסקית היא לא רק טכנולוגיה ורוצים לשלב תהליכי חדשנות המוסיפים ערך ללקוח ומותאמים למציאות של ימינו.
מעוניינים להתקדם ולהגיע לתוצאות טובות יותר? אשמח לשמוע מכם!
שלך,
שירי כרמיאלי
מהו ייעוץ אסטרטגי
ייעוץ אסטרטגי הינו שירות הניתן לחברות וארגונים, על מנת לסייע להם לעצב תוכנית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, כך שיתאימו עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. במילים פשוטות אסטרטגיה הנה תוכנית העל של החברה לטווח הארוך. אסטרטגיה עסקית טובה תתייחס להווה ולסביבת הארגון, ותציב אבני דרך לטווח הקצר והארוך.
אסטרטגיה טובה חייבת להיות מובנת וישימה כדי שתוכל להיות מיושמת בפועל. מטרת התוכנית האסטרטגית אינה להיות ספר ש"מעלה אבק" במשרד המנכ"ל, כי אם תוכנית עבודה מעשית הכוללת משימות, חלוקת תפקידים, התייחסות למשאבים וללוחות הזמנים.
תהליך הליווי
עבור מנהלים רבים אסטרטגיה עסקית הנה מכלול של מהלכים שבעזרתם יוכל עסק לנצח בזירת התחרות. אבל האם יהיה זה מספיק רק להכיר את מהלכי האויב במטרה לנצח? במאמר שלפניכם אנו מציעים תפישה אחרת המציעה התבוננות הן פנימה והן "החוצה", הן למהלכי המתחרים והן אל פנים הארגון, במטרה לתכנן את העתיד תוך ניתוח ה"כאן ועכשיו" ויצירת הנהלות עסקית מנצחת. אסטרטגיה עסקית טובה מתייחסת להווה ומציעה פתרונות לעתיד לא ידוע. האסטרטגיה אמורה לכלול ארבעה נדבכים מרכזיים: הכרות עם הארגון שלנו, עם השוק והמצב הקיים, גיבוש חזון וקביעת יעדים, יצירת תכנית פעולה, ביצוע מדידה ושיפור, הכרות עם השוק והמצב הקיים.
בואו לפגוש את מומחי הצמיחה של SMCGroup ביחד נצמיח את הארגון שלך וניצור שינוי משמעותי!

יועצת אסטרטגית בכירה – תמר אדלר נעים מאוד להכיר, שמי תמר אדלר בעלת תואר שני MBA במנהל עסקים, ואני מנכ"לית חברת הייעוץ SMCGroup בע"מ המתמחה

נעים להכיר, שמי אילן שגב יו"ר חברת הייעוץ SMC Group בע"מ. חברת SMC Group המתמחה בייעוץ אסטרטגי, ליווי חברות משפחתיות וליווי בכירים בארגון. את הקריירה

יועצת אסטרטגית בכירה – טליה אנגל נעים להכיר, שמי טליה אנגל, יועצת אסטרטגית בכירה, בעלת ראשון ושני במנהל עסקים, בעלת ניסיון של כ-15 שנה המתפרס

יועץ אסטרטגי בכיר – עופר כהן נעים מאד, שמי עפר כהן, הצטרפתי לצוות היועצים של SMC כיועץ אסטרטגי בכיר לאחר שנות פעילות רבות כיזם ומנהל

בעולם שבו כל מתחרה נמצא במרחק קליק, והשוק משתנה במהירות שיא, השאלה שכל בעל עסק שואל את עצמו היא: איך נשארים צעד אחד לפני כולם?

מבצעים, מכירות חיסול ומכירות סוף עונה, פרסום ממוקד ושוברי מתנה הם אמצעים ידועים למשיכת לקוחות ולהגדלת מכירות. במקרים רבים התוצאות אכן נראות בשטח אך דורשות תחזוקה וממון. אילו מהלכים נוספים ייסעו לכם להגדיל מכירות באופן אורגני ועל בסיס מערך הלקוחות הקיים?

ייעוץ אסטרטגי הינו שירות הניתן לחברות וארגונים, על מנת לסייע להם לעצב תוכנית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, כך שיתאימו עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. במילים פשוטות אסטרטגיה הנה תוכנית העל של החברה לטווח הארוך. אסטרטגיה עסקית טובה תתייחס להווה ולסביבת הארגון, ותציב אבני דרך לטווח הקצר והארוך.

מינוי מנהל חיצוני בחברה משפחתית הינו נושא מורכב ורגיש, שכן חברות משפחתיות מאופיינות בדינמיקה ייחודית של יחסים בין אישיים, אינטרסים משפחתיים וצרכים עסקיים. מינוי מנהל חיצוני יכול להביא עמו יתרונות רבים, בצד לא מעט אתגרים.

האבחנה החשובה ביותר כמבוא לנושא היא בין מתן עצה לפעולה למתן שירותי ייעוץ אסטרטגי. מאפייניה של עצה, כל אחד יכול "לתת", לרוב נעשית בהתנדבות, בדרך כלל כללית ולא מעמיקה בנועץ הספציפי והסיטואציה, לרוב אינה מנומקת (למעט: סמוך עלי, אני יודע…), ונותן העצה אינו נושא בשום אחריות לעצתו. לעומת זאת, ובפשטות, מתן שירותי ייעוץ אסטרטגי הוא מקצוע. במקצוע זה נדרשת עבודה מאומצת במספר מישורים כפי שיתואר להלן, לאורך כל הדרך המקצועית. באופן חד משמעי, לא כל אחד יכול להיות יועץ אסטרטגי. העבודה נעשית בתמורה שבדרך כלל אינה נמוכה, ומשקפת את החשיבות ללקוח הן בפתרון הבעיה, והן במידה בה הוא מסתמך על היועץ האסטרטגי. ההמלצה חייבת להיות מנומקת היטב. במקרה הרווח שבה ניצבת מול היועץ האסטרטגי הנהלה, חשוב מאוד ליצור קונצנזוס (לגמרי לא מובן מאליו), להבטיח שההמלצה תהפוך להחלטה (גם כן לא מובן מאליו), ושההחלטה תיושם בהתאם (עוד פחות מובן מאליו).

"למה אני צריך דירקטוריון בחברה?" שאלה זו עולה בכל פעם בה מוזכרות המילים דירקטוריון או מועצת מנהלים. והתשובה פשוטה, השאלה "האם צריך" אינה רלוונטית כלל. לפי חוק החברות כל חברה חייבת דירקטוריון, כך שלחברה הפרטית והמשפחתית כבר קיים דירקטוריון גם אם לא פעיל!

בין אם אתם מחפשים לקבוע סדרי עדיפויות חדשים בעסק שלכם, להתוות תכניות לצמיחה, לקבוע מפת דרכים למוצר או לתכנן את החלטות ההשקעה שלכם – אתם תזדקקו לתוכנית אסטרטגית – התוכנית שתהווה מסגרת לפעולות, לכיוון ולהחלטות שתבאנה אתכם מה-"מצוי" לרצוי" שלב אחר שלב, כאשר כל אחד מהשלבים בתוכנית מתבסס ותלוי בשלב שקדם לו.

לאן תרצה להגיע? "…אינך יכול להשיג ביצוע ללא דופי בלי להתמסר לפרטים, לא קל לעקוב אחר כל הדברים הנחוצים כדי להשיג ביצוע ללא דופי כזה…" אומר מורטון מנדל בספרו המצוין ומעורר ההשראה "הסוד טמון באנשים" שמחד גיסא, מדגיש את הצורך במנהיגים מצוינים ומאידך גיסא קובע מנדל כי "ספרי נתונים ומשימות הם דפי התווים שמנהיג זקוק להם כדי לנגן את הסימפוניה במומחיות…".

לא רק ראש הממשלה מקבל אלפי החלטות כל יום… רובינו עושים זאת! -לדחות פגישה, לבטל אימון כושר, אין סוף החלטות עסקיות, החלטה להבריז מאסיפת הורים ועוד ועוד אלפי החלטות שחלקן מתקבלות תוך חלקי שנייה ע"י כל מנהל ודאי בכיר.

בקרוב מאוד מסתיימת שנת 2024 שהייתה מהיותר מאתגרות, זו שמתחילה בקרוב צפוי שתהיה מאתגרת לא פחות ודאי מבחינה עסקית. לא ברור, כרגע, מתי תסתיים המלחמה אבל ברור שאת מחירה נשלם בשנים הקרובות – העלאת מיסים, ירידה בהכנסה הפנויה, אינפלציה, סטגפלציה, עליות יבוא גבוהות ועוד השלכות שיהיה עלינו כנראה להתמודד איתם בשנת 2025 וקרוב לוודאי שגם בשנה הבאה אחריה.

בחברות רבות נעשות ההכנות לעיצוב תוכנית העבודה והתקציב לשנת 2025, ומטבע הדברים בנסיבות שהמשק מצוי בהן, עולות שאלות רבות לגבי שנת 2025 והשנים שיבואו אחריה. ואכן ראוי ששאלות אלו ישאלו ותערך חשיבה לגבי התוכנית האסטרטגית לשנים הקרובות.

בתוך העולם העסקי המודרני, מערכת היחסים בין מנכ"ל לדירקטוריון היא אחת המערכות המורכבות והחשובות ביותר. מערכת זו טומנת בחובה איזון עדין בין כוח והשפעה, אחריות ושקיפות, קבלת החלטות משותפת וניהול סיכונים. על אף שכל צד שואף לקדם את טובת החברה, לעיתים קרובות נוצרים מתחים שמקורם בתפקידים ובאחריות השונה של כל אחד מהצדדים.

כישורי ליבה, (לעיתים מכונה 'יכולות ליבה'), מתייחסים למשאבים אסטרטגיים, מיומנויות ויכולות שנותנות פירמה יתרון על פני מתחריו.

תוך פחות מארבע שנים נחתו בישראל שני "ברבורים שחורים…" מגפת הקורונה ומלחמת חרבות ברזל.

הזירה העסקית מלאה בסיפורים המעידים על חולשה בהתנהלותם של דירקטורים. למעשה, קשה לצפות מדירקטורים, מוכשרים ככל שיהיו, שלא יעשו טעויות כלל, אך מצופה שטעויות לא יחזרו על עצמן ושדירקטורים יפתחו מנגנוני בקרה על התנהלותם, מה שלא תמיד מתקיים במציאות הארגונית.
המאמר סוקר את הכשלים שעלולים להתעורר בהתנהלותם של דירקטוריונים ומציע דרכים להתנהלות איכותית ומקצועית.

עולם העסקים הולך ומעמיק את המיקוד שלו בקריטריונים ומדדי ביצוע הקשורים לאחריות תאגידית, סביבתית וחברתית. מחד מפעילים בעלי עניין לחץ על חברות עסקיות לנטר ולדווח על מדדים שאינם בהכרח פיננסיים וזאת במטרה לעודד התנהגות תאגידית אחראית, הכוללת העמקה, וניטור וטיפול בסוגיות חברתיות רחבות ויעדים סביבתיים גלובליים. מאידך החברות העסקיות רואות במדדים אהללו הנקראים בקיצור ESG – , Environment, Social, Governance דרך המסייעת לנהל את החותם הסביבתי והחברתי שלהן ולקבוע את הסיכונים וההזדמנויות העסקיות הגלומות בו .

כולנו שומעים השכם והערב את המילה אסטרטגיה, וכל מנכ"ל שמכבד את עצמו "מחזיק" יועץ אסטרטגי צמוד. אבל מהי בכלל אסטרטגיה, מה תפקידו של יועץ אסטרטגי ואיך זה עובד באמת לא תמיד ברור. לכן ביקשנו מאילן שגב, יועץ אסטרטגי בכיר ומבעלי חברת הייעוץ האסטרטגי מהמובילות בישראל שיחשוף אותנו לתחום הקרוב כל כך לליבו

בתחרות על שיא גינס בשחיקת מושגים, המושג "אסטרטגיה" היה כנראה מגיע למקומות הראשונים… המושג שגור יום בפי כל משתמש, בכל הקשר אפשרי, ללא קשר למשמעותו האמיתית. העולם העסקי "שאל" את המושג אסטרטגיה מעולם המושגים הצבאי עוד לפני שנים רבות, ועושה בו שימוש נרחב מאוד. הספר הראשון בנושא אסטרטגיה נכתב לפני כ-2,500 שנה בסין ונקרא “אמנות המלחמה”. הכותב, סון טסו, שהיה מצביא צבאי עטור ניצחונות, כתב בעיקר על אסטרטגיה צבאית ועל ניהול מלחמה. עם זאת, בעוד שמטרת המלחמה היא בדרך כלל להביס את האויב, רוב הפירמות שואפות לדו קיום ולא להרס של מתחרה.

התקופה דצמבר, מסביבנו רחש האופייני לתקופה זו של השנה – כולם מכיני תכניות עבודה, (או לפחות מאחלים לעצמם להתחיל להכין), ושוב מגיעות השיחות על החלוקה של יעדים אסטרטגיים ליעדים שנתיים, ההבדלים בינהם ואופן מדידתם.
המאמר שלפניכם.ן בא לעשות קצת סדר בבלאגן… מתחילים…

כאשר דנים במה הוא יועץ טוב, דובר בביטחון עצמי וצניעות כאשר יועץ אסטרטגי הוא מנהיג, הביטחון העצמי מתחלף בעוצמה, עוצמה שקטה ובטוחה בעצמה. והצניעות הופכת לענווה אמתית, כי רק אנשים משכמם ומעלה, יודעים כמה הם לא יודעים, ועד כמה מוגבלים כולנו. כך היה עם משה, גדול נביאי ישראל, עליו נאמר שהיה עניו באדם. ליועץ האסטרטגי כמנהיג יש ענפים גבוהים להתלות עליהם.