חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
10 טיפים להתנהלות איכותית ומקצועית של דירקטורים

10 טיפים להתנהלות איכותית ומקצועית של דירקטורים

הזירה העסקית מלאה בסיפורים המעידים על חולשה בהתנהלותם של דירקטורים. למעשה, קשה לצפות מדירקטורים, מוכשרים ככל שיהיו, שלא יעשו טעויות כלל, אך מצופה שטעויות לא יחזרו על עצמן ושדירקטורים יפתחו מנגנוני בקרה על התנהלותם, מה שלא תמיד מתקיים במציאות הארגונית. המאמר סוקר את הכשלים שעלולים להתעורר בהתנהלותם של דירקטוריונים ומציע דרכים להתנהלות איכותית ומקצועית.
ליצירת קשר עם המומחים שלנו התקשרו עכשיו 072-250-0354 או פנו אלינו בווצאפ 054-443-6422 או השאירו פרטים.

תוכן עניינים

ראלף וורד הוא סופר ופרשן אמריקאי שמתמחה בכתיבה על עבודת דירקטורים. אחד מספריו שנכתב לפני כ- 20 שנה ונקרא בתרגום חופשי: "לשמור על דירקטוריון החברה — מדוע דירקטוריונים נכשלים, ואיך מתקנים אותם". מציין  עשר סיבות  מדוע דירקטוריונים נכשלים. במאמר זה אסקור את  הכשלים הנפוצים, במטרה ליצור מודעות וערנות שתסייע בבניית מנגנוני בקרה, תעורר תשומת לב ועשויה גם לצמצם את הטעויות והכשלים שעלולים להתעורר בעתיד.

מנהיגות ואתיקה גם אל מול מציאות מאתגרת

במקרים רבים ניכר כי דירקטורים מתקשים להתמודד עם "חדשות רעות" או כשהתוכנית אינה עובדת כמתוכנן.  למעשה, טוען וורד כי הכוח אינו משחית, אלא הבעיה הנה דווקא הפחד מאובדן הכוח. הניסיון מלמד, כי דירקטורים שנהנים ממעמדם חוששים להתמודד, לקבל החלטות קשות ולקחת אחריות במקרים בהם התוכנית יוצאת מכלל שליטה. הנטייה הרווחת והמסוכנת הנה להשתיק לטאטא מתחת לשטיח מקרים שעלולים להתפרסם ולפגוע בחברה, במקום להתמודד איתם בצורה מפוקחת  ולקבל החלטות אמיצות.

דירקטוריונים מוצלחים צריכים להיות עמידים ומוכנים להתמודד עם האתגרים שעשויים להתעורר בדרך. במקרים בהם התוכנית אינה פועלת כמתוכנן, ומתעוררות סוגיות מאתגרות, על הדירקטוריון  לגלות מנהיגות, להביט על המציאות באומץ, ולנהוג ביושרה ובצורה אתית. בנוסף על הדירקטוריון, לגלות יצירתיות במציאת פתרונות, להפגין נחישות בהגנה על הארגון ולא לוותר על המטרות האסטרטגיות של החברה אל מול המכשולים.

כמו כן על הדירקטוריון  להוות דוגמא אישית מבחינה אתית  ושמירה על התקנות: דירקטוריונים מוצלחים צריכים להיות מודעים לכללי התנהגות עסקית ולפעול  בדרך של מתן דוגמא. הם צריכים להיות אמינים ואכפתיים לקוד האתי ולתקנות המקובלות במערכת העסקים המקומית.

יכולות ניהוליות ושימוש חכם במודלים של הערכה ותגמול

וורד טוען כי דירקטורים רבים חסרי ידע ארגוני מתאים שיאפשר להם לגבש מנגנון תגמול אפקטיבי להערכת ביצועי מנהלים. הם חסרי כלים לתימרוץ המנהלים דבר שעלול לפגוע בביצועי המנהלים והחברה.

בראש ובראשונה, לדירקטוריון טוב אמורה להיות יכולת ניהולית מוכחת. הדירקטוריון אמור להיות  מסוגל להוביל צוותים, לתכנן ולבצע את תהליכי קבלת החלטות. כל אלו, בשילוב עם הבנה והיכרות עם אסטרטגיות תגמול והערכה חדשניות ואופן השימוש המיטבי בהן, מסייעת לדירקטוריון להוביל את הנהלת הארגון בקבלת החלטות ולשפר את ביצועי הארגון.

שקיפות ואינטגריטי

בספרו, וורד מציין מקרים רבים מתועדים של דירקטורים הנמנעים לדווח על ניגוד עניינים ואינטרסים שפוגעים בהתנהלותם המיטבית עבור הארגון.

דירקטוריון טוב מציג תנאי אתיקה גבוהים ואחריות מערכתית. הוא פועל בצורה שקופה, כנה ואמינה ומקפיד על הקוד האתי ועל עמידה בתקנות. כולל תקנות אתיקה ורגולציה

ניהול ישיבות

במציאות היומיומית, יותר מדי ישיבות דירקטוריון נערכות באופן לא יעיל, לא ממוקד ולא אפקטיבי.הדרך האפקטיבית ביותר לנהל את ישיבות הדירקטוריון היא לגבש מראש סדר יום לדיון, לקבוע אבני דרך לאורך השנה לנושאים שנדרשים להחלטת הדירקטורים. פרסום סדר היום יאפשר לחברי הדירקטוריון להתכונן לישיבות, ללמוד את החומר הנדרש ולהגיע במיטבם לדיון ולקבל את ההחלטות הנכונות.

במקום דירקטוריון "מנותק" – שיתוף פעולה ותמיכה

פעמים רבות נדמה כי  הדירקטורים יושבים ב"מגדל השן", אינם מכירים את התרבות הארגונית ואינם מחוברים מספיק לרוח החברה, למנכ"ל, להנהלה ולעובדים בשטח. אולם, קבלת החלטות טובה חייבת לקחת בחשבון את כל אלה. לעיתים, חוסר החיבור של הדירקטורים עשוי להביא  לקבלת החלטות ולתהליכי בקרה "קרים", תיאורטיים ולא מספיק מחוברים  לנעשה בעולם ה"אמיתי".

איך כן? דירקטוריונים מוצלחים צריכים לחתור לחבור לארגון בו הם פועלים. כולל חיבור למנכ"ל, הצוות הניהולי, וחברי הדירקטוריון האחרים. דירקטוריונים מוצלחים מסוגלים לתקשר ביעילות עם צוות ההנהלה , עם חברי הדירקטוריון ועם צוות העובדים בארגון,  הם בונים תקשורת מוצלחת ומעודדים שיתוף פעולה. הבנה עסקית וחשיבה אסטרטגית במקום מטרות סותרות ומנוגדות

הממשל התאגידי סובל לעיתים ממטרות מנוגדות לעיתים . דירקטוריונים מוצלחים צריכים להיות מיומנים ולהבין את תחום העיסוק של החברה או הארגון בו הם פועלים. ידע מקצועי עמוק וניסיון רחב יכולים לעזור לדירקטורים הם לקבל החלטות אסטרטגיות, להבין את המערכת הכלכלית והמשפטית, ולתמוך בתהליכי הקבלת החלטות מבוססות מידע.

בנוסף, דירקטורים מוצלחים מבינים את התרחישים האסטרטגיים המשתנים בשוק ויכולים לסייע תכנן את פעולות הארגון בהתאם. הם יכולים לזהות הזדמנויות ואיומים, לקבוע יעדים ארגוניים ולפתח אסטרטגיות עסקיות יעילות. ראייה אסטרטגית מאפשרת להם להציג רעיונות חדשים וליצור ערך לחברה.

פספוסים בדוחות הכלכליים

וורד מציין שבמקרים רבים ועדת הביקורת לא מסוגלת לבצע את תפקידה האמיתי כתוצאה מחוסר שקיפות ומידע שאינו עובר ב"נוהל התקין".

בישראל בחברה ציבורית חייב הדירקטוריון למנות ועדת ביקורת מבין חבריו. בוועדת הביקורת צריכים להיות לפחות שלושה חברים, כאשר יושב ראש הדירקטוריון, כל דירקטור שמועסק על ידי החברה או נותן לה שירותים דרך קבע ובעל השליטה בחברה או קרובו אינם יכולים להיות חברים בוועדה. כל הדירקטורים החיצוניים חברים בוועדת הביקורת מתוקף תפקידם. על ועדת הביקורת מוטלת החובה לעמוד על ליקויים בניהול העסקי של החברה, בין השאר תוך התייעצות עם המבקר הפנימי של החברה או עם רואה החשבון המבקר, ולהציע לדירקטוריון דרכים לתיקונם. בחברות פרטיות ומשפחתיות אין חובה למנות ועדת ביקורת.

יחסי דירקטוריון – הנהלה

במקרים רבים קיים היפוך תפקידים בין ההנהלה ותפקיד הדירקטורים. תפקיד הדירקטוריון, לבקר את פעילות ההנהלה, להכתיב אסטרטגיה עסקית ולפקח על מינוי המנכל. במציאות, לרוב, הם מובלים על ידי ההנהלה חוששים להתעמת איתה, להציב גבולות ולהיות שותפים משמעותיים בקביעת מדיניות ודרך.

איך כן? חלק חשוב בהצלחה של דירקטורים הנה  היכולת לעבוד עם הניהול הבכיר בשיתוף פעולה. לכן, כדאי להקדיש זמן לבניית האמון ולחיזוק הקשרים הבינאישיים.

אסון המידע

תהליכי קבלת המידע של הדירקטורים לוקים בחסר. בחברות רבות, דירקטורים מקבלים מההנהלה מידע חסר, מסולף או מוטה, מה שמוביל לקבלת החלטות לא מדויקת שעלולה לפגוע בחברה.

דירקטוריונים מצליחים צריכים להיות חשופים למידע מקיף ומעודכן על החברה, התעשייה והמגמות המשפטיות והכלכליות הנוגעות לתחום העיסוק. מידע מדויק ונכון יכול לעזור לדירקטוריונים לקבל החלטות מושכלות ולנהל את החברה ביעילות.

כדאי שיהיו בעלי יכולות ניהוליות מולטי דיסציפלינריות: דירקטוריונים מוצלחים יכולים להיות מנהיגים מיומנים שמבינים את מגוון התחומים הנדרשים לניהולם של ארגונים עסקיים. הם יכולים להבין את המערכת הכלכלית, את הפיננסים, את השיווק, את התכנון האסטרטגי ועוד.

לסיכום,  וורד בסיפרו, שם דגש על הכשלים הנפוצים של דירקטוריונים, החשיבות שבסקירת כשלים אלו נעוצה בלמידה שאפשר לעשות מהן. ערנות, מודעות ולמידה מטעויות העבר, תאפשר לדירקטורים לבצע בצורה מיטבית את תפקידם.

עולה, כי יש להקדיש חשיבות מרבית לחיזוק הקשר עם הניהול הבכיר בחברה, על מנת לחזק את תחושת האמון, ולייצר שיתוף פעולה שיאפשר שקיפות ומעבר מידע חלק ביניהם. מערכת יחסים איתנה בין הנהלת החברה לדירקטורים תאפשר גם חיבור של הדירקטוריון לתרבות הארגונית, ל"רוח" הניהולית וקשר בלתי אמצעי למציאות בשטח.

לצד אלו, צריכה להתקיים אתיקה ניהולית ורגישות במקומות בהם עלולים להתעורר ניגוד אינטרסים.

מיומנויות בינאישיות אלו, לא נופלות בחשיבותן, להצלחה במשימת הדירקטוריון מיצירתיות אסטרטגית ומניסיון עסקי.

חגית אבן צור
חגית אבן צור, מאמנת ויועצת עסקית – ארגונית. מלווה בהנאה ובתחושת משמעות עמוקה משנת 2004, יזמים, מנהלים ובעלי עסקים במגוון תהליכים ליישום והגשמת חזון עסקי. אני בעלת תואר שני במנהל עסקים, תעודה ביזמות עסקית, ייעוץ ארגוני, אימון עסקי, הנחיית קבוצות, NLP ומגוון הכשרות מקצועיות נוספות.
דברו איתנו
ליצירת קשר עם המומחים שלנו
ייעוץ אסטרטגי
מי אנחנו

חברת SMC הוקמה ע"י אילן שגב, לשעבר משנה למנכ"ל בנק דיסקונט, ויו"ר בנק דיסקונט למשכנתאות. מאז הקמתה בשנת 2010 עוסקת הקבוצה בייעוץ לחברות בינוניות וגדולות, ממפעלים וחברות יצרניות, דרך ליווי חברות משפחתיות בתהליך העברה בין-דורית, ועד חברות בתחום ההייטק והביוטכנולוגיה.

אהבתם.ן את המאמר ?

נשמח אם תצטרפו אלינו לרשימת התפוצה, ואחת לחודש נשלח לכם.ן מאמר בנושא אסטרטגיה, ניהול והעברה בין דורית.

למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
שאלות נפוצות

במסגרת תהליך הייעוץ האסטרטגי צוות הייעוץ מתחיל באיבחון, נפגש עם המנכ"ל \ הבעלים וצוות הניהול, עובדים, ספקים ועוד, עובר על דוחות כספים ונתונים נוספים. הסוף שלב זה יציג הצוות את מצגת האיבחון. לאחר האיבחון יבנה צוות היגוי אסטרטגיה עם נציגי הארגון ועימו יפגש צוות SMC  פעם בשבוע למספר שעות כאשר המטרה הינה להמשיך באבחון המצב הקיים, ולאחר מכן עיצוב תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, שתסייע לארגון להתאים עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. בהמשך התהליך צוות הייעוץ ילווה את יישומה של התוכנית שגובשה בארגון לאורך כל תקופה שתדרש.

תהליך של ייעוץ אסטרטגי לוקח בדרך כלל בין שישה לשמונה חודשים, לשלבי האבחון, גיבוש התוכנית, והליווי הראשוני ביישום. ישנם ארגונים לא מעטים המעדיפים להמשיך את הליך הייעוץ לאחר תום התקופה הראשונית, כעזר עסקי מתמשך לפעילות מוצלחת של החברה.

בדרך כלל צוות הייעוץ האסטרטגי כולל לפחות שני יועצים אסטרטגיים בכירים, עם ניסיון רב שנים בניהול ובייעוץ. 

תהליך הייעוץ מתרחש במשרדי הלקוח, בדרך כלל פעם בשבוע, ביום קבוע.

תהליך הייעוץ האסטרטגי דורש ממך, כבעלים או מנהל של חברה, רצון ויכולת להתמסר לתהליך, ויכולת ורון להקדיש מספר שעות שבועיות ביום ובשעה קבועים.

תהליך ייעוץ אסטרטגי מתאים לכל ארגון, עמותה או חברה, הנמצאים בשלב בו הם זקוקים לסיוע בשיפור ההתנהלות העסקית \ארגונית ובגיבוש נתיב ברור שיוביל לתוצאות טובות יותר בשנים הבאות

לצוות שלנו שורשים עמוקים בעולם העסקים וניסיון רחב בכלל התחומים הניהוליים.

אנחנו מבינים מכיוון שהיינו שם! אנחנו יודעים בדיוק איך מנהלים ארגון גדול ואיך מוודאים את הצמיחה שלו לאורך זמן. לכל היועצים בצוות שלנו ניסיון רב שנים בייעוץ לחברות וארגונים מסוגים שונים ואנחנו מביאים איתנו ידע וניסיון רב לתהליך בכל עסק שאנו מלווים.

ייעוץ אסטרטגי הינו תהליך שמותאם ספציפית לצורכי הארגון \ החברה, ולכן המחיר משתנה בהתאם לתהליך הנדרש בכל ארגון. לאחר פגישת הכרות לא מחייבת ולאחר הכרות עם צרכי הלקוח, אנו מספקים הצעת מחיר מסודרת ומבנית הכוללת את כל שלבי התהליך.

כאשר הארגון מעוניין לבצע תהליך של גיבוש אסטרטגיה לחברה לשנים הקרובות, רצוי להיעזר בשירותיו של יועץ שהינו מומחה לנושא גיבוש אסטרטגיה עסקית, והינו בעל ניסיון בתהליכים דומים במגוון ארגונים. בנוסף, מכיוון שמנהלי הארגון שקועים בדרך כלל במשימות היומיומיות, והם מתקשים להתפנות לתהליך אסטרטגי משמעותי ללא גורם חיצוני שינווט וינהל את התהליך.

יועץ אסטרטגי מוביל תהליך של חשיבה ותכנון לטווח הארוך, ומסייע בבניית תוכנית פעולה לארגון או לחברה המשפחתית לטווח הארוך ל-3 או ל- 5 שנים.

בתהליך הייעוץ האסטרטגי מתבצעת בדיקה הן בתוך הארגון והן מחוצה לו, במטרה לבדוק מחד את החברה על חוזקותיה וחולשותיה ומאידך להבין את הסביבה התחרותית בה היא פועלת. סוג כזה של ייעוץ אסטרטגי מתבצע מול הדרגים הבכירים ביותר של הארגון, קרי היו"ר המנכ"ל וההנהלה.

לאסטרטגיה הגדרות רבות, אך בעיקרה אסטרטגיה הינה תוכנית פעולה ארוכת טווח (3-5 שנים) שתאפשר לחברה להתחרות בהצלחה תוך שמירה על צמיחה ריווחיות.

כדי לבחור יועץ האסטרטגי שילווה אותך, יש להתרשם מהרקע המקצועי ומהניסיון הקודם שלו או שלה ולא להסס לבקש ממליצים מקרב קהל לקוחותיו של היועצ.ת.

בנוסף יש לשים לב לכימיה האישית, ועד כמה ישנה יכולת לעבוד עם אותו יועץ נבחר, מכיוון שתהליך הייעוץ האסטרטגי נעשה תוך עבודה צמודה ודורש אמון הדדי.

על מנת לכתוב תכנית אסטרטגית יש צורך בתהליך מקדים הכולל את אבחון המצב הקיים, חוזקות וחולשות הארגון, צווארי בקבוק, ניתוח השוק, המתחרים, מנועי צמיחה אפשריים ועוד ועוד… את כל זאת יש לחבר לחזון ולמטרות העסקיות שהארגון מציב לעצמו לשנים הקרובות, ומשם לגזור תוכנית עבודה אופרטיבית לשלוש שנים לפחות.

לקוחות מספרים
בין לקוחותנו
אולי יעניין אותך גם..
ייעוץ לעסקים משפחתיים
קיצוצים בתקציב העסק – דיאטה עסקית

בקרוב מאוד מסתיימת שנת 2024 שהייתה מהיותר מאתגרות, זו שמתחילה בקרוב צפוי שתהיה מאתגרת לא פחות ודאי מבחינה עסקית. לא ברור, כרגע, מתי תסתיים המלחמה אבל ברור שאת מחירה נשלם בשנים הקרובות – העלאת מיסים, ירידה בהכנסה הפנויה, אינפלציה, סטגפלציה, עליות יבוא גבוהות ועוד השלכות שיהיה עלינו כנראה להתמודד איתם בשנת 2025 וקרוב לוודאי שגם בשנה הבאה אחריה.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
ייעוץ אסטרטגי – תוכנית אסטרטגית 2025

בחברות רבות נעשות ההכנות לעיצוב תוכנית העבודה והתקציב לשנת 2025, ומטבע הדברים בנסיבות שהמשק מצוי בהן, עולות שאלות רבות לגבי שנת 2025 והשנים שיבואו אחריה. ואכן ראוי ששאלות אלו ישאלו ותערך חשיבה לגבי התוכנית האסטרטגית לשנים הקרובות.

קרא עוד »
ייעוץ אסטרטגי
דירקטוריון ומנכ"ל – יחסים מורכבים

בתוך העולם העסקי המודרני, מערכת היחסים בין מנכ"ל לדירקטוריון היא אחת המערכות המורכבות והחשובות ביותר. מערכת זו טומנת בחובה איזון עדין בין כוח והשפעה, אחריות ושקיפות, קבלת החלטות משותפת וניהול סיכונים. על אף שכל צד שואף לקדם את טובת החברה, לעיתים קרובות נוצרים מתחים שמקורם בתפקידים ובאחריות השונה של כל אחד מהצדדים.

קרא עוד »
כישורי ליבה בעסקים
כישורי ליבה בעסקים

כישורי ליבה, (לעיתים מכונה 'יכולות ליבה'), מתייחסים למשאבים אסטרטגיים, מיומנויות ויכולות שנותנות פירמה יתרון על פני מתחריו.

קרא עוד »
מדדי דיווח לא פיננסים

עולם העסקים הולך ומעמיק את המיקוד שלו בקריטריונים ומדדי ביצוע הקשורים לאחריות תאגידית, סביבתית וחברתית. מחד מפעילים בעלי עניין לחץ על חברות עסקיות לנטר ולדווח על מדדים שאינם בהכרח פיננסיים וזאת במטרה לעודד התנהגות תאגידית אחראית, הכוללת העמקה, וניטור וטיפול בסוגיות חברתיות רחבות ויעדים סביבתיים גלובליים. מאידך החברות העסקיות רואות במדדים אהללו הנקראים בקיצור ESG – , Environment, Social, Governance דרך המסייעת לנהל את החותם הסביבתי והחברתי שלהן ולקבוע את הסיכונים וההזדמנויות העסקיות הגלומות בו .

קרא עוד »
ראיון עם יועץ אסטרטגי – אילן שגב

כולנו שומעים השכם והערב את המילה אסטרטגיה, וכל מנכ"ל שמכבד את עצמו "מחזיק" יועץ אסטרטגי צמוד. אבל מהי בכלל אסטרטגיה, מה תפקידו של יועץ אסטרטגי ואיך זה עובד באמת לא תמיד ברור. לכן ביקשנו מאילן שגב, יועץ אסטרטגי בכיר ומבעלי חברת הייעוץ האסטרטגי מהמובילות בישראל שיחשוף אותנו לתחום הקרוב כל כך לליבו

קרא עוד »
אסטרטגיה – רמות שונות לה

בתחרות על שיא גינס בשחיקת מושגים, המושג "אסטרטגיה" היה כנראה מגיע למקומות הראשונים… המושג שגור יום בפי כל משתמש, בכל הקשר אפשרי, ללא קשר למשמעותו האמיתית. העולם העסקי "שאל" את המושג אסטרטגיה מעולם המושגים הצבאי עוד לפני שנים רבות, ועושה בו שימוש נרחב מאוד. הספר הראשון בנושא אסטרטגיה נכתב לפני כ-2,500 שנה בסין ונקרא “אמנות המלחמה”. הכותב, סון טסו, שהיה מצביא צבאי עטור ניצחונות, כתב בעיקר על אסטרטגיה צבאית ועל ניהול מלחמה. עם זאת, בעוד שמטרת המלחמה היא בדרך כלל להביס את האויב, רוב הפירמות שואפות לדו קיום ולא להרס של מתחרה.

קרא עוד »
יעדים אסטרטגיים

התקופה דצמבר, מסביבנו רחש האופייני לתקופה זו של השנה –  כולם מכיני תכניות עבודה, (או לפחות מאחלים לעצמם להתחיל להכין), ושוב מגיעות השיחות על החלוקה של יעדים אסטרטגיים ליעדים שנתיים, ההבדלים בינהם ואופן מדידתם.

 המאמר שלפניכם.ן בא לעשות קצת סדר בבלאגן… מתחילים…

קרא עוד »
יועץ אסטרטגי כמנהיג

כאשר דנים במה הוא יועץ טוב, דובר בביטחון עצמי וצניעות כאשר יועץ אסטרטגי הוא מנהיג, הביטחון העצמי מתחלף בעוצמה, עוצמה שקטה ובטוחה בעצמה. והצניעות הופכת לענווה אמתית, כי רק אנשים משכמם ומעלה, יודעים כמה הם לא יודעים, ועד כמה מוגבלים כולנו. כך היה עם משה, גדול נביאי ישראל, עליו נאמר שהיה עניו באדם. ליועץ האסטרטגי כמנהיג יש ענפים גבוהים להתלות עליהם.

קרא עוד »
מדריך אסטרטגיה
יועץ אסטרטגי – 10 מיומנויות קריטיות

ביטחון עצמי בריא הוא חיובי, ותורם להרגשת הלקוח שהוא בידיים טובות. מנגד, עודף ביטחון עצמי עלול לעשות בדיוק את ההיפך, ולגרום להרגשה לא נוחה אצל הלקוח. איזון בין ביטחון עצמי לצניעות הוא דבר הכרחי ליועץ אסטרטגי.

קרא עוד »
יועץ אסטרטגי – מיומנויות

אחד מהמורים הדגולים ביותר שיצא לי ללמוד ממנו היה נוהג לצטט (מקור שאינו ידוע לי) ש: "אין דבר יותר מעשי מתיאוריה טובה". עם ישראל הוא עם של תכלס. עם של "נעשה ונשמע". רוב אנשי העסקים המצליחים משוכנעים שהמעשיות שלהם היא זו שהביאה אותם להצלחה. אין להם זמן לדבר. בוודאי שלא על "תיאוריות אקדמאיות". צריך לעשות. סייג לגישה זו, ומבלי להפחית מכבודו של כל מי שזכה להישגים: רובנו ככולנו לא השתתפנו בהגעה לירח. וכמו שאמר אותו מורה: אי אפשר להגיע לירח על ידי הנחת סולם על סולם. יועץ אסטרטגי אינו יכול להגיע ללקוחותיו ללא ארגז כלים של מתודולוגיות מקצועיות. עד שהמתודות האלה מיושמות, הן מהוות תיאוריה. אחרי שהן מיושמות בהצלחה, התיאוריה לרוב נשכחת לטובת המעשים שנעשו על פיה. לוותר על התיאוריה בכלל, זו לא אופציה מקצועית של יועץ אסטרטגי. להטריח את הלקוח בעודף פרטים לגבי הרקע התיאורטי, עלול להרחיק את הלקוח מהתהליך, ואפילו לאבד בו אמון. האיזון שבין התיאוריה והמעשיות הוא חלק מאומנות הייעוץ האסטרטגי, המשתנה בהתאם לצרכי הלקוח כל פעם מחדש.

קרא עוד »
יועץ אסטרטגי

האבחנה החשובה ביותר כמבוא לנושא היא בין מתן עצה לפעולה למתן שירותי ייעוץ אסטרטגי. מאפייניה של עצה,  כל אחד יכול "לתת", לרוב נעשית בהתנדבות, בדרך כלל כללית ולא מעמיקה בנועץ הספציפי והסיטואציה, לרוב אינה מנומקת (למעט: סמוך עלי, אני יודע…), ונותן העצה אינו נושא בשום אחריות לעצתו. לעומת זאת, ובפשטות, מתן שירותי ייעוץ אסטרטגי הוא מקצוע.

במקצוע זה נדרשת עבודה מאומצת במספר מישורים כפי שיתואר להלן, לאורך כל הדרך המקצועית. באופן חד משמעי, לא כל אחד יכול להיות יועץ אסטרטגי. העבודה נעשית בתמורה שבדרך כלל אינה נמוכה, ומשקפת את החשיבות ללקוח הן בפתרון הבעיה, והן במידה בה הוא מסתמך על היועץ האסטרטגי. ההמלצה חייבת להיות מנומקת היטב. במקרה הרווח שבה ניצבת  מול היועץ האסטרטגי  הנהלה, חשוב מאוד ליצור קונצנזוס (לגמרי לא מובן מאליו), להבטיח שההמלצה תהפוך להחלטה (גם כן לא מובן מאליו), ושההחלטה תיושם בהתאם (עוד פחות מובן מאליו).

קרא עוד »
אסטרטגיה עסקית וניהול פרויקטים

עד לא מזמן מקומה של החשיבה אסטרטגית במתודות השונות לניהול פרויקטים בתחום התעשייה והתשתיות, היה קטן עד זניח. שלוש המטרות המרכזיות עליהן הושם דגש היו ונשארו On Time, On Budget & On Quality (היעדים התפעוליים) והודגשו ככלי למקסום הרווח והמוניטין כשמנהל העבודה ממוקד כולו בהצלחת הפרויקט ובכפופים לו בהתאם למטרות הללו.

קרא עוד »
אסטרטגיה עסקית – יישום אסטרטגיה בארגונים

אז סוף סוף גם לכם יש תכנית אסטרטגית. עבר זמן, הושקע מאמץ התוכנית מוכנה, ועכשיו מה? האקסל הרי סובל הכול (וכך גם ה- WORD  וה- POWER POINT ), אבל איך הופכים את המילים יפות והתכנונים הגדולים לעשייה בשטח?

לכאורה התשובה פשוטה – עוברים לשלב היישום, אולם בפועל מסתבר שהיישום עצמו אינו פשוט כל כך…

ברוכים הבאים לשלב יישום האסטרטגיה או במילים אחרות HERE COMES THE EXECUTION

קרא עוד »
אסטרטגיה עסקית – מה בין אסטרטגיה וניהול

לפני שננסה לענות על השאלה שבכותרת, ניזכר קודם – מהי אסטרטגיה?

המונח אסטרטגיה מגיע מהתחום הצבאי ומתייחס לתוכנית פעולה שגובשה להשגת מטרה. מקורו מהמילה היוונית Strategos – שפירושה הנהגת הצבא לתזוזה. אסטרטגיה הנה הדרך לגשר על הפער בין המקום בו אנחנו נמצאים כיום למקום אליו אנחנו שואפים להגיע.

קרא עוד »
אסטרטגיה עסקית – מדידה אפקטיבית ובקרת תהליכים

מערכת מדידה ובקרה יעילה מאפשרת לארגון לגשר על הפער בין האסטרטגיה הארגונית לפעילות המבוצעת בפועל ברמת המחלקה, הצוות והעובד. מדידה אפקטיבית ובקרה הן בחינה שיטתית של תהליכים ותוצאות פעילות, והשוואתן לסטנדרטים שנקבעו, כאמצעי לשיפור הפעילות ולקבלת החלטות.

קרא עוד »
יישום אסטרטגיה עסקית OKR

בהיותנו יועצים אסטרטגיים אנחנו אוהבים מחקרים ומתודולוגיות, ונהנים לראות את הלקוחות שלנו מיישמים, ומגיעים לתוצאות שהם בעצמם לא האמינו שאפשריות. כשיש מתודולוגיה טובה והבנה של הכיוון והיעד, אפשר להגיע רחוק…

קרא עוד »
פרוטוקול ישיבת דירקטוריון לדוגמא

לפי סעיף 46 בחוק החברות, הדירקטוריון/ מועצת המנהלים של הארגון, הינה ישות מחויבת על פי חוק ואכן לכל ארגון קיים דירקטוריון. אולם פעמים רבות כאן מסתיים תפקידו, ישות תאורטית, עוד סימן V לקראת הגשת הדו"חות הכספים של הארגון. בפועל לדירקטוריון תפקידים רבים וחשובים.

קרא עוד »
למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
גלילה לראש העמוד

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן