כאשר אנו מסייעים לחברות משפחתיות אנו מגבשים אמנה משפחתית או הסדר בין דורי במסגרתו מסכימים בני המשפחה על רמות השכר לכל בן משפחה המועסק בחברה, אם זה בן משפחה מדרגה ראשונה, שניה או אחר (חתן, גיס, בעל וכד). בנוסף מגדירים במסגרת ההסדר המשפחתי מהן ההטבות הנוספות מהן נהנים בני המשפחה בעסק למשל הגדרת דרגת הרכב ה"מוצמד" לכל בעל תפקיד, הפרשות לקופות גמל, החזר הוצאות וכן הלאה.
הרבה פעמים דווקא ההוצאות ה"לכאורה" קטנות שמסביב יכולות "להפיל" את ההסדר בין בני המשפחה, ולכן חשוב לקחת אותן בחשבון ולהסכים גם עליהן במסגרת הליך המעברה הבין דורי. וחשוב מזה יש להקפיד לעמוד בהן, כי הרי מה ש"ניתן" לאח אחד מיד יידרש על ידי יתר אחיו ואחיותיו.
פעמים רבות אנו רואים בארגונים כי בני המשפחה מושכים משכורות משתנות, הנקבעות בעיקר על ידי ההוצאות שלהם, וזהו כמובן בור ללא תחתית היוצר חיכוכים ובעיות בין בני המשפחה. לכן, למרות שהדבר אינו פשוט, אנו ממליצים על יצירת מדרגות שכר בין בני המשפחה המועסקים בארגון, מדרגות שתשקפנה לא את רמת ההוצאות של בני המשפחה אלא את תרומתם ותפקידם בחברה. כך שבאופן טבעי, האח.ות שממנכ"ל.ת יקבל יותר מאחיו /אחותו סמנכל.ית המכירות ויותר מגיסו או גיסתו איש.ת המכירות.
יצירת תהליך מדורג כזה דורש רגישות ומיומנות ומומלץ לבצעו בסיוע של יועץ חיצוני המתמחה בסיוע לעסקים משפחתיים.