השבחת חברות באמצעות חדשנות ויצירתיות

השבחת חברות באמצעות חדשנות ויצירתיות

בנוף העסקי התחרותי של היום, חדשנות ויצירתיות ממלאות תפקיד קריטי בהצלחת החברה ובצמיחה העסקית שלה. חברות המעניקות עדיפות לחדשנות ומטפחות תרבות של יצירתיות נמצאות בעמדה טובה יותר להשיג ביצועים טובים יותר מהמתחרים בשדה בו הן פועלות, להשביח עצמן ולהשיא רווחים טובים יותר.
ליצירת קשר עם המומחים שלנו התקשרו עכשיו 072-250-0354 או פנו אלינו בווצאפ 054-443-6422 או השאירו פרטים.

תוכן עניינים

מספר אסטרטגיות מפתח אותם יכולים ארגונים  ליישם כדי להגביר את הרווחיות שלהם באמצעות חדשנות ויצירתיות:

תרבות של חדשנות

עידוד עובדים בכל הרמות לחשוב באופן יצירתי ולהעלות רעיונות חדשים הינו חיוני לבניית חדשנות בחברה. ביסוס תרבות המעריכה התנסות, לקיחת סיכונים ולמידה מתמשכת יכול להוביל לפריצות דרך להן תהיה  השפעה משמעותית על ה"שורה התחתונה" – הרווח!

אימוץ טכנולוגיה 

מינוף הטכנולוגיות העדכניות ביותר כגון בינה מלאכותית, ניתוח נתונים ואוטומציה ועוד, יכול לייעל תהליכים, לשפר את היעילות ולחשוף הזדמנויות חדשות לצמיחה. השקעה בטכנולוגיות חדשניות יכולה להעניק לחברות יתרון תחרותי ולסייע בהגדלת הרווחיות בטווח הבינוני והארוך.

הקשבה ללקוחות 

הבנת צרכי הלקוחות והעדפותיהם חיונית לפיתוח מוצרים ושירותים חדשניים רלוונטיים לשוק היעד. חברות המחפשות באופן פעיל משוב מלקוחות ופועלות על פיו, נוטות יותר להישאר רלוונטיות ולשפר את ביצועיהם, באמצעות שביעות רצון ונאמנות גבוהות יותר של הלקוחות.

יצירת שיתופי פעולה 

שיתוף פעולה עם שותפים חיצוניים, מומחים בתעשייה וחברות דומות בארץ ובעולם יכול לעורר רעיונות חדשים ולהוביל לפתרונות חדשניים. בניית רשת של שיתופי פעולה יכולה לפתוח הזדמנויות חדשות לצמיחה ולעזור לחברה לצמוח מהר יותר.

השקעה בהנהלה ובפיתוח עובדים 

מתן הזדמנויות לעובדים להכשרה, פיתוח מיומנויות ושיתוף פעולה בין-תחומים שונים יכול לטפח תרבות של יצירתיות וחדשנות בארגון. העצמת ההנהלה והעובדים לחשוב מחוץ לקופסה ולהתנסות ברעיונות חדשים יכולה להוביל לחידושים פורצי דרך שישביחו את החברה.

על ידי מתן עדיפות לחדשנות ויצירתיות, חברות יכולות לבנות מקורות חדשים לצמיחה, לבדל את עצמן בשוק ובסופו של דבר להגדיל את הרווחיות שלהן. אימוץ תרבות של חדשנות, מינוף טכנולוגיה, הקשבה ללקוחות, טיפוח שיתוף פעולה והשקעה בהנהלת הארגון ובעובדיו הן אסטרטגיות מפתח עבור חברות המעוניינות בהשבחתן ובשיפור  הרווחיות שלהן באמצעות חדשנות ויצירתיות.

מקרה מבחן: קבוצת שטראוס הצלחה והשבחת ערך החברה באמצעות חדשנות בתהליכי ייצור

קבוצת שטראוס, חברת מזון ומשקאות רב-לאומית ישראלית מובילה, הדגימה כיצד חדשנות ויצירתיות בתהליכי הייצור יכולות לשפר רווחיות ותחרותיות בשוק. עם מחויבות חזקה לקיימות, איכות וחדשנות, קבוצת שטראוס הפכה לפורצת דרך בתעשיית ייצור המזון, הן בישראל והן בעולם.

גורמי המפתח להצלחה של חברת שטראוס:

  • פרקטיקות בנות קיימא: קבוצת שטראוס שמה בראש סדר העדיפויות את נושא הקיימות בתהליכי הייצור שלה, ומיישמת יוזמות ידידותיות לסביבה להפחתת פסולת, ייעול צריכת האנרגיה וצמצום טביעת הרגל הסביבתית שלה. על ידי אימוץ שיטות בנות קיימא, החברה לא רק הפחיתה עלויות אלא גם שיפרה את מוניטין המותג שלה ופנתה לצרכנים מודעים לסביבה בדגש על שווקים בחו"ל.
  • חדשנות מוצרית: קבוצת שטראוס משקיעה ללא הרף בחדשנות מוצרית, ומציגה טעמים חדשים, פורמטים של אריזות ואפשרויות מודעות לבריאות כדי לתת מענה להעדפות הצרכנים המשתנות. על ידי הישארות לפני מגמות השוק ודרישות הצרכנים, החברה הצליחה להרחיב את סל המוצרים שלה ולפרוץ לפלחי שוק חדשים, תוך צמיחה בהכנסות וברווחיות.
  • ייצור רזה: תוך אימוץ עקרונות ייצור רזה, קבוצת שטראוס ביצעה אופטימיזציה של תהליכי הייצור שלה כדי לסלק פסולת, להגביר את היעילות ולשפר את התפוקה הכוללת. באמצעות ייעול הפעילות והוזלת עלויות התפעול, הצליחה החברה לשפר את כושר התחרות והרווחיות שלה בסביבת שוק מאתגרת.
  • מחקר ופיתוח: קבוצת שטראוס שמה בראש סדר העדיפויות את המחקר והפיתוח כדי להביא לשיפור מתמיד ולקדם חדשנות בפעילות הייצור שלה. על ידי השקעה בטכנולוגיות חדשניות, אופטימיזציה של תהליכים ופיתוח מוצרים, החברה הצליחה להקדים את המתחרים ולספק מוצרים באיכות גבוהה שמדברים לצרכנים.

והתוצאה:

ההתמקדות האסטרטגית של קבוצת שטראוס בחדשנות, קיימות ואיכות בפרקטיקות הייצור השתלמה, ואפשרה לחברה להשיג צמיחה בת קיימא, רווחיות ומובילות שוק. באמצעות מינוף תהליכי ייצור חדשניים, אימוץ קיימות, הנעת חדשנות מוצרית והשקעה במחקר ופיתוח, ביססה עצמה קבוצת שטראוס כמעצמה בתעשיית המזון והמשקאות, תוך קביעת סטנדרט למצוינות וחדשנות.

ההצלחה של קבוצת שטראוס מהווה דוגמה לאופן שבו חברות יצרניות ישראליות יכולות למנף חדשנות ויצירתיות כדי להשביח עצמן, להניע רווחיות, להשיג מצוינות תפעולית ולשגשג בשוק גלובלי תחרותי יותר ויותר. באמצעות מחויבות לחדשנות, קיימות ושיפור מתמיד, חברות ייצור יכולות לפתוח הזדמנויות חדשות לצמיחה, לבדל את עצמן מהמתחרים ולהבטיח הצלחה ארוכת טווח בתעשייה.

שלומי אברהם
למעלה מ-20 שנות ותק בתפקידי ניהול בכירים ודירקטוריונים, בעל נסיון רב בתחומי הדיגיטל, הסחר והפיתוח העסקי, מומחה למועדוני צרכנות ותוכניות נאמנות. בעברו כיהן כמנכ"ל "חבר" משרתי הקבע והגמלאים, מנהל עסקים ראשי בחברת הנדל"ן "גינדי החזקות", סמנכ"ל שיווק וחדשנות בקבוצת אחזקות ציבורית, יזם ומנכ"ל בתחומי הצרכנות,פינטק ודאטה, כמו כן כיהן כדירקטור בבנק אוצר החייל וחבר ועדת ניהול סיכונים. בעל נסיון בניהול ,פיתוח עסקי והשבחת חברות הלכה למעשה.
דברו איתנו
ליצירת קשר עם המומחים שלנו
ייעוץ אסטרטגי
מי אנחנו

חברת SMC הוקמה ע"י אילן שגב, לשעבר משנה למנכ"ל בנק דיסקונט, ויו"ר בנק דיסקונט למשכנתאות. מאז הקמתה בשנת 2010 עוסקת הקבוצה בייעוץ לחברות בינוניות וגדולות, ממפעלים וחברות יצרניות, דרך ליווי חברות משפחתיות בתהליך העברה בין-דורית, ועד חברות בתחום ההייטק והביוטכנולוגיה.

אהבתם.ן את המאמר ?

נשמח אם תצטרפו אלינו לרשימת התפוצה, ואחת לחודש נשלח לכם.ן מאמר בנושא אסטרטגיה, ניהול והעברה בין דורית.

למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
שאלות נפוצות

במסגרת תהליך הייעוץ האסטרטגי צוות הייעוץ מתחיל באיבחון, נפגש עם המנכ"ל \ הבעלים וצוות הניהול, עובדים, ספקים ועוד, עובר על דוחות כספים ונתונים נוספים. הסוף שלב זה יציג הצוות את מצגת האיבחון. לאחר האיבחון יבנה צוות היגוי אסטרטגיה עם נציגי הארגון ועימו יפגש צוות SMC  פעם בשבוע למספר שעות כאשר המטרה הינה להמשיך באבחון המצב הקיים, ולאחר מכן עיצוב תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, שתסייע לארגון להתאים עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. בהמשך התהליך צוות הייעוץ ילווה את יישומה של התוכנית שגובשה בארגון לאורך כל תקופה שתדרש.

תהליך של ייעוץ אסטרטגי לוקח בדרך כלל בין שישה לשמונה חודשים, לשלבי האבחון, גיבוש התוכנית, והליווי הראשוני ביישום. ישנם ארגונים לא מעטים המעדיפים להמשיך את הליך הייעוץ לאחר תום התקופה הראשונית, כעזר עסקי מתמשך לפעילות מוצלחת של החברה.

בדרך כלל צוות הייעוץ האסטרטגי כולל לפחות שני יועצים אסטרטגיים בכירים, עם ניסיון רב שנים בניהול ובייעוץ. 

תהליך הייעוץ מתרחש במשרדי הלקוח, בדרך כלל פעם בשבוע, ביום קבוע.

תהליך הייעוץ האסטרטגי דורש ממך, כבעלים או מנהל של חברה, רצון ויכולת להתמסר לתהליך, ויכולת ורון להקדיש מספר שעות שבועיות ביום ובשעה קבועים.

תהליך ייעוץ אסטרטגי מתאים לכל ארגון, עמותה או חברה, הנמצאים בשלב בו הם זקוקים לסיוע בשיפור ההתנהלות העסקית \ארגונית ובגיבוש נתיב ברור שיוביל לתוצאות טובות יותר בשנים הבאות

לצוות שלנו שורשים עמוקים בעולם העסקים וניסיון רחב בכלל התחומים הניהוליים.

אנחנו מבינים מכיוון שהיינו שם! אנחנו יודעים בדיוק איך מנהלים ארגון גדול ואיך מוודאים את הצמיחה שלו לאורך זמן. לכל היועצים בצוות שלנו ניסיון רב שנים בייעוץ לחברות וארגונים מסוגים שונים ואנחנו מביאים איתנו ידע וניסיון רב לתהליך בכל עסק שאנו מלווים.

ייעוץ אסטרטגי הינו תהליך שמותאם ספציפית לצורכי הארגון \ החברה, ולכן המחיר משתנה בהתאם לתהליך הנדרש בכל ארגון. לאחר פגישת הכרות לא מחייבת ולאחר הכרות עם צרכי הלקוח, אנו מספקים הצעת מחיר מסודרת ומבנית הכוללת את כל שלבי התהליך.

כאשר הארגון מעוניין לבצע תהליך של גיבוש אסטרטגיה לחברה לשנים הקרובות, רצוי להיעזר בשירותיו של יועץ שהינו מומחה לנושא גיבוש אסטרטגיה עסקית, והינו בעל ניסיון בתהליכים דומים במגוון ארגונים. בנוסף, מכיוון שמנהלי הארגון שקועים בדרך כלל במשימות היומיומיות, והם מתקשים להתפנות לתהליך אסטרטגי משמעותי ללא גורם חיצוני שינווט וינהל את התהליך.

יועץ אסטרטגי מוביל תהליך של חשיבה ותכנון לטווח הארוך, ומסייע בבניית תוכנית פעולה לארגון או לחברה המשפחתית לטווח הארוך ל-3 או ל- 5 שנים.

בתהליך הייעוץ האסטרטגי מתבצעת בדיקה הן בתוך הארגון והן מחוצה לו, במטרה לבדוק מחד את החברה על חוזקותיה וחולשותיה ומאידך להבין את הסביבה התחרותית בה היא פועלת. סוג כזה של ייעוץ אסטרטגי מתבצע מול הדרגים הבכירים ביותר של הארגון, קרי היו"ר המנכ"ל וההנהלה.

לאסטרטגיה הגדרות רבות, אך בעיקרה אסטרטגיה הינה תוכנית פעולה ארוכת טווח (3-5 שנים) שתאפשר לחברה להתחרות בהצלחה תוך שמירה על צמיחה ריווחיות.

כדי לבחור יועץ האסטרטגי שילווה אותך, יש להתרשם מהרקע המקצועי ומהניסיון הקודם שלו או שלה ולא להסס לבקש ממליצים מקרב קהל לקוחותיו של היועצ.ת.

בנוסף יש לשים לב לכימיה האישית, ועד כמה ישנה יכולת לעבוד עם אותו יועץ נבחר, מכיוון שתהליך הייעוץ האסטרטגי נעשה תוך עבודה צמודה ודורש אמון הדדי.

על מנת לכתוב תכנית אסטרטגית יש צורך בתהליך מקדים הכולל את אבחון המצב הקיים, חוזקות וחולשות הארגון, צווארי בקבוק, ניתוח השוק, המתחרים, מנועי צמיחה אפשריים ועוד ועוד… את כל זאת יש לחבר לחזון ולמטרות העסקיות שהארגון מציב לעצמו לשנים הקרובות, ומשם לגזור תוכנית עבודה אופרטיבית לשלוש שנים לפחות.

לקוחות מספרים
בין לקוחותנו
אולי יעניין אותך גם..
חדשנות בעסקים
חדשנות בעסקים

בעולם שבו כל מתחרה נמצא במרחק קליק, והשוק משתנה במהירות שיא, השאלה שכל בעל עסק שואל את עצמו היא: איך נשארים צעד אחד לפני כולם?

קרא עוד »
ייעוץ אסטרטגי
פיתוח עסקי ומכירות – המדריך המלא

מבצעים, מכירות חיסול ומכירות סוף עונה, פרסום ממוקד ושוברי מתנה הם אמצעים ידועים למשיכת לקוחות ולהגדלת מכירות. במקרים רבים התוצאות אכן נראות בשטח אך דורשות תחזוקה וממון. אילו מהלכים נוספים ייסעו לכם להגדיל מכירות באופן אורגני ועל בסיס מערך הלקוחות הקיים?

קרא עוד »
ייעוץ אסטרטגי
ייעוץ אסטרטגי – המדריך המלא

ייעוץ אסטרטגי הינו שירות הניתן לחברות וארגונים, על מנת לסייע להם לעצב תוכנית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, כך שיתאימו עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. במילים פשוטות אסטרטגיה הנה תוכנית העל של החברה לטווח הארוך. ‏אסטרטגיה עסקית טובה תתייחס להווה ולסביבת הארגון, ותציב אבני דרך לטווח הקצר ‏והארוך.

קרא עוד »
מנהל חיצוני בחברה חיצונית
מינוי מנהל חיצוני בחברה משפחתית

מינוי מנהל חיצוני בחברה משפחתית הינו נושא מורכב ורגיש, שכן חברות משפחתיות מאופיינות בדינמיקה ייחודית של יחסים בין אישיים, אינטרסים משפחתיים וצרכים עסקיים. מינוי מנהל חיצוני יכול להביא עמו יתרונות רבים, בצד לא מעט אתגרים.

קרא עוד »
איך לבחור יועץ אסטרטגי
איך לבחור יועץ אסטרטגי? – המדריך המלא

האבחנה החשובה ביותר כמבוא לנושא היא בין מתן עצה לפעולה למתן שירותי ייעוץ אסטרטגי. מאפייניה של עצה, כל אחד יכול "לתת", לרוב נעשית בהתנדבות, בדרך כלל כללית ולא מעמיקה בנועץ הספציפי והסיטואציה, לרוב אינה מנומקת (למעט: סמוך עלי, אני יודע…), ונותן העצה אינו נושא בשום אחריות לעצתו. לעומת זאת, ובפשטות, מתן שירותי ייעוץ אסטרטגי הוא מקצוע. במקצוע זה נדרשת עבודה מאומצת במספר מישורים כפי שיתואר להלן, לאורך כל הדרך המקצועית. באופן חד משמעי, לא כל אחד יכול להיות יועץ אסטרטגי. העבודה נעשית בתמורה שבדרך כלל אינה נמוכה, ומשקפת את החשיבות ללקוח הן בפתרון הבעיה, והן במידה בה הוא מסתמך על היועץ האסטרטגי. ההמלצה חייבת להיות מנומקת היטב. במקרה הרווח שבה ניצבת מול היועץ האסטרטגי הנהלה, חשוב מאוד ליצור קונצנזוס (לגמרי לא מובן מאליו), להבטיח שההמלצה תהפוך להחלטה (גם כן לא מובן מאליו), ושההחלטה תיושם בהתאם (עוד פחות מובן מאליו).

קרא עוד »
דירקטוריון בחברה פרטית ומשפחתית
דירקטוריון בחברה פרטית ומשפחתית – המדריך המלא

"למה אני צריך דירקטוריון בחברה?" שאלה זו עולה בכל פעם בה מוזכרות המילים דירקטוריון או מועצת מנהלים. והתשובה פשוטה, השאלה "האם צריך" אינה רלוונטית כלל. לפי חוק החברות כל חברה חייבת דירקטוריון, כך שלחברה הפרטית והמשפחתית כבר קיים דירקטוריון גם אם לא פעיל!

קרא עוד »
תוכנית אסטרטגית
תוכנית אסטרטגית – המדריך המלא

בין אם אתם מחפשים לקבוע סדרי עדיפויות חדשים בעסק שלכם, להתוות תכניות לצמיחה, לקבוע ‏מפת דרכים למוצר או לתכנן את החלטות ההשקעה שלכם – אתם תזדקקו לתוכנית אסטרטגית –‏ התוכנית שתהווה מסגרת לפעולות, לכיוון ולהחלטות שתבאנה אתכם מה-"מצוי" לרצוי" שלב אחר ‏שלב, כאשר כל אחד מהשלבים בתוכנית מתבסס ותלוי בשלב שקדם לו.‏

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
אסטרטגיה עסקית – המדריך המלא

לאן תרצה להגיע? "…אינך יכול להשיג ביצוע ללא דופי בלי להתמסר לפרטים, לא קל לעקוב אחר כל הדברים הנחוצים כדי להשיג ביצוע ללא דופי כזה…" אומר מורטון מנדל בספרו המצוין ומעורר ההשראה "הסוד טמון באנשים" שמחד גיסא, מדגיש את הצורך במנהיגים מצוינים ומאידך גיסא קובע מנדל כי "ספרי נתונים ומשימות הם דפי התווים שמנהיג זקוק להם כדי לנגן את הסימפוניה במומחיות…".

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
קבלת החלטות

לא רק ראש הממשלה מקבל אלפי החלטות כל יום… רובינו עושים זאת! -לדחות פגישה, לבטל אימון כושר, אין סוף החלטות עסקיות, החלטה להבריז מאסיפת הורים ועוד ועוד אלפי החלטות שחלקן מתקבלות תוך חלקי שנייה ע"י כל מנהל ודאי בכיר.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
קיצוצים בתקציב העסק – דיאטה עסקית

בקרוב מאוד מסתיימת שנת 2024 שהייתה מהיותר מאתגרות, זו שמתחילה בקרוב צפוי שתהיה מאתגרת לא פחות ודאי מבחינה עסקית. לא ברור, כרגע, מתי תסתיים המלחמה אבל ברור שאת מחירה נשלם בשנים הקרובות – העלאת מיסים, ירידה בהכנסה הפנויה, אינפלציה, סטגפלציה, עליות יבוא גבוהות ועוד השלכות שיהיה עלינו כנראה להתמודד איתם בשנת 2025 וקרוב לוודאי שגם בשנה הבאה אחריה.

קרא עוד »
ייעוץ לעסקים משפחתיים
ייעוץ אסטרטגי – תוכנית אסטרטגית 2025

בחברות רבות נעשות ההכנות לעיצוב תוכנית העבודה והתקציב לשנת 2025, ומטבע הדברים בנסיבות שהמשק מצוי בהן, עולות שאלות רבות לגבי שנת 2025 והשנים שיבואו אחריה. ואכן ראוי ששאלות אלו ישאלו ותערך חשיבה לגבי התוכנית האסטרטגית לשנים הקרובות.

קרא עוד »
ייעוץ אסטרטגי
דירקטוריון ומנכ"ל – יחסים מורכבים

בתוך העולם העסקי המודרני, מערכת היחסים בין מנכ"ל לדירקטוריון היא אחת המערכות המורכבות והחשובות ביותר. מערכת זו טומנת בחובה איזון עדין בין כוח והשפעה, אחריות ושקיפות, קבלת החלטות משותפת וניהול סיכונים. על אף שכל צד שואף לקדם את טובת החברה, לעיתים קרובות נוצרים מתחים שמקורם בתפקידים ובאחריות השונה של כל אחד מהצדדים.

קרא עוד »
כישורי ליבה בעסקים
כישורי ליבה בעסקים

כישורי ליבה, (לעיתים מכונה 'יכולות ליבה'), מתייחסים למשאבים אסטרטגיים, מיומנויות ויכולות שנותנות פירמה יתרון על פני מתחריו.

קרא עוד »
10 טיפים להתנהלות איכותית ומקצועית של דירקטורים

הזירה העסקית מלאה בסיפורים המעידים על חולשה בהתנהלותם של דירקטורים. למעשה, קשה לצפות מדירקטורים, מוכשרים ככל שיהיו, שלא יעשו טעויות כלל, אך מצופה שטעויות לא יחזרו על עצמן ושדירקטורים יפתחו מנגנוני בקרה על התנהלותם, מה שלא תמיד מתקיים במציאות הארגונית.
המאמר סוקר את הכשלים שעלולים להתעורר בהתנהלותם של דירקטוריונים ומציע דרכים להתנהלות איכותית ומקצועית.

קרא עוד »
מדדי דיווח לא פיננסים

עולם העסקים הולך ומעמיק את המיקוד שלו בקריטריונים ומדדי ביצוע הקשורים לאחריות תאגידית, סביבתית וחברתית. מחד מפעילים בעלי עניין לחץ על חברות עסקיות לנטר ולדווח על מדדים שאינם בהכרח פיננסיים וזאת במטרה לעודד התנהגות תאגידית אחראית, הכוללת העמקה, וניטור וטיפול בסוגיות חברתיות רחבות ויעדים סביבתיים גלובליים. מאידך החברות העסקיות רואות במדדים אהללו הנקראים בקיצור ESG – , Environment, Social, Governance דרך המסייעת לנהל את החותם הסביבתי והחברתי שלהן ולקבוע את הסיכונים וההזדמנויות העסקיות הגלומות בו .

קרא עוד »
ראיון עם יועץ אסטרטגי – אילן שגב

כולנו שומעים השכם והערב את המילה אסטרטגיה, וכל מנכ"ל שמכבד את עצמו "מחזיק" יועץ אסטרטגי צמוד. אבל מהי בכלל אסטרטגיה, מה תפקידו של יועץ אסטרטגי ואיך זה עובד באמת לא תמיד ברור. לכן ביקשנו מאילן שגב, יועץ אסטרטגי בכיר ומבעלי חברת הייעוץ האסטרטגי מהמובילות בישראל שיחשוף אותנו לתחום הקרוב כל כך לליבו

קרא עוד »
אסטרטגיה – רמות שונות לה

בתחרות על שיא גינס בשחיקת מושגים, המושג "אסטרטגיה" היה כנראה מגיע למקומות הראשונים… המושג שגור יום בפי כל משתמש, בכל הקשר אפשרי, ללא קשר למשמעותו האמיתית. העולם העסקי "שאל" את המושג אסטרטגיה מעולם המושגים הצבאי עוד לפני שנים רבות, ועושה בו שימוש נרחב מאוד. הספר הראשון בנושא אסטרטגיה נכתב לפני כ-2,500 שנה בסין ונקרא “אמנות המלחמה”. הכותב, סון טסו, שהיה מצביא צבאי עטור ניצחונות, כתב בעיקר על אסטרטגיה צבאית ועל ניהול מלחמה. עם זאת, בעוד שמטרת המלחמה היא בדרך כלל להביס את האויב, רוב הפירמות שואפות לדו קיום ולא להרס של מתחרה.

קרא עוד »
יעדים אסטרטגיים

התקופה דצמבר, מסביבנו רחש האופייני לתקופה זו של השנה –  כולם מכיני תכניות עבודה, (או לפחות מאחלים לעצמם להתחיל להכין), ושוב מגיעות השיחות על החלוקה של יעדים אסטרטגיים ליעדים שנתיים, ההבדלים בינהם ואופן מדידתם.

 המאמר שלפניכם.ן בא לעשות קצת סדר בבלאגן… מתחילים…

קרא עוד »
יועץ אסטרטגי כמנהיג

כאשר דנים במה הוא יועץ טוב, דובר בביטחון עצמי וצניעות כאשר יועץ אסטרטגי הוא מנהיג, הביטחון העצמי מתחלף בעוצמה, עוצמה שקטה ובטוחה בעצמה. והצניעות הופכת לענווה אמתית, כי רק אנשים משכמם ומעלה, יודעים כמה הם לא יודעים, ועד כמה מוגבלים כולנו. כך היה עם משה, גדול נביאי ישראל, עליו נאמר שהיה עניו באדם. ליועץ האסטרטגי כמנהיג יש ענפים גבוהים להתלות עליהם.

קרא עוד »
למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
גלילה לראש העמוד

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן