נעים להכיר,
שמי אילן שגב יו"ר חברת הייעוץ SMC Group בע"מ. חברת SMC Group המתמחה בייעוץ אסטרטגי, ליווי חברות משפחתיות וליווי בכירים בארגון.
את הקריירה שלי התחלתי בתחום הבנקאות כשאני מתקדם בסולם הדרגות מתפקידים זוטרים ועד למשנה למנכ"ל בנק דיסקונט. בהמשך כיהנתי כיו"ר בנק דיסקונט למשכנתאות ובתפקידים בכירים אחרים במשק הישראלי. לאחר מגוון תפקידים בעולם העסקי החלטתי לעבור לעולם הייעוץ וכיהנתי כמנכ"ל חברת הייעוץ הבינ״ל Hay Group ישראל. כיום אני מחלק את זמני בין שלושה סוגי פעילויות, יו"ר חברת SMCGroup , יועץ אסטרטגי ועסקי ובפעילות התנדבותית למען הקהילה.
אני יועץ אסטרטגי, מלווה עסקי, המלווה בעלי חברות בינונית וגדולות בתהליך המעבר הבין דורי – העברת העסק והרכוש לבני הדור הבא, מסייע בתהליך עיצוב אסטרטגיה עסקית לארגון ועוד.
לקביעת פגישה אישית התקשרו עכשיו 072-250-0354
או פנו אלינו בווצאפ 054-443-6422.
האני מאמין שלי
- עדיפה אסטרטגיה טובה המיושמת מצוין מאסטרטגיה מעולה שאינה מיושמת כלל.
- חלק מעבודת היועץ הינה להיות "ענו", אני לא יודע הכל.
- החוכמה הנה לשאול את השאלות הנכונות, ברוב המקרים מרבית הידע נמצא בארגון.
- נסיון, נסיון נסיון, כל היועצים שלנו הם בעלי נסיון אמיתי ובשטח כמנהלים (ולא רק כיועצים), אין כמו להכיר את הנושא משני צידי המתרס.
- אני מאמין בעשיה ולא בדיבורים, לא תתפסו אותי משאיר ספר אסטרטגיה על שולחן המנכ"ל ומסיים את עבודתי. אני מלווה תהליכים עד ליישום המוצלח.
למי מתאימה העבודה איתי
- לחברות בינוניות וגדולות שרוצות לקפוץ מדרגה.
- לעסקים משפחתיים שרוצים לשמור על משפחה מאושרת ועל על עסק משגשג.
- לעסקים שמבינים שאדם חיצוני מביא עימו ערך מוסף משמעותי.
- לעסקים שאינם מפחדים להתמסר לתהליך ששכרו בצידו.
- לעסקים שמוכנים לצאת ביחד לדרך ולהשיג את החלום.
אשמח לסייע לך ולארגון שלך לעשות את קפיצת המדרגה הבאה
שלך,
אילן שגב
מהו ייעוץ אסטרטגי
ייעוץ אסטרטגי הינו שירות הניתן לחברות וארגונים, על מנת לסייע להם לעצב תוכנית ארוכת טווח לשלוש או חמש שנים, כך שיתאימו עצמם לתנאי הסביבה והשוק המשתנים. במילים פשוטות אסטרטגיה הנה תוכנית העל של החברה לטווח הארוך. אסטרטגיה עסקית טובה תתייחס להווה ולסביבת הארגון, ותציב אבני דרך לטווח הקצר והארוך.
אסטרטגיה טובה חייבת להיות מובנת וישימה כדי שתוכל להיות מיושמת בפועל. מטרת התוכנית האסטרטגית אינה להיות ספר ש"מעלה אבק" במשרד המנכ"ל, כי אם תוכנית עבודה מעשית הכוללת משימות, חלוקת תפקידים, התייחסות למשאבים וללוחות הזמנים.
תהליך הליווי
עבור מנהלים רבים אסטרטגיה עסקית הנה מכלול של מהלכים שבעזרתם יוכל עסק לנצח בזירת התחרות. אבל האם יהיה זה מספיק רק להכיר את מהלכי האויב במטרה לנצח? במאמר שלפניכם אנו מציעים תפישה אחרת המציעה התבוננות הן פנימה והן "החוצה", הן למהלכי המתחרים והן אל פנים הארגון, במטרה לתכנן את העתיד תוך ניתוח ה"כאן ועכשיו" ויצירת הנהלות עסקית מנצחת. אסטרטגיה עסקית טובה מתייחסת להווה ומציעה פתרונות לעתיד לא ידוע. האסטרטגיה אמורה לכלול ארבעה נדבכים מרכזיים: הכרות עם הארגון שלנו, עם השוק והמצב הקיים, גיבוש חזון וקביעת יעדים, יצירת תכנית פעולה, ביצוע מדידה ושיפור, הכרות עם השוק והמצב הקיים.
בואו לפגוש את מומחי הצמיחה של SMCGroup ביחד נצמיח את הארגון שלך וניצור שינוי משמעותי!
יועצת אסטרטגית בכירה – תמר אדלר נעים מאוד להכיר, שמי תמר אדלר בעלת תואר שני MBA במנהל עסקים, ואני מנכ"לית חברת הייעוץ SMCGroup בע"מ המתמחה
יועצת אסטרטגית בכירה – שירי כרמיאלי נעים להכיר, שמי שירי רוזן-כרמיאלי, יועצת אסטרטגית בכירה, בעלת תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן-גוריון, ותעודת ניהול בכיר-רב לאומי
יועצת אסטרטגית בכירה – טליה אנגל נעים להכיר, שמי טליה אנגל, יועצת אסטרטגית בכירה, בעלת ראשון ושני במנהל עסקים, בעלת ניסיון של כ-15 שנה המתפרס
היי, נעים להכיר, אני חגית אבן צור, מאמנת ויועצת עסקית – ארגונית. מלווה בהנאה ובתחושת משמעות עמוקה משנת 2004, יזמים, מנהלים ובעלי עסקים במגוון תהליכים ליישום
יועצת אסטרטגית בכירה – איריס זרזבסקי נעים להכיר, אני איריס ז'רז'בסקי, יועצת אסטרטגית, אני בעלת תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני במנהל עסקים. אני מתמחה
האסטרטגיה העסקית היא כמו המצפן של החברה – היא מגדירה את היעדים הגדולים, את הכיוון אליו הארגון שואף להגיע, ואת החזון שמניע אותו. אבל תוכנית שיווק? היא המפה המפורטת שמראה בדיוק איך להגיע לשם.
ייעוץ עסקי בחברה משפחתית כולל בנוסף להיבטים העסקיים ה"רגילים" כגון תפעול, מכירות, גבייה, שיווק, פרסום, קשרי לקוחות ועוד גם היבטים נוספים המוסיפים למורכבות התהליך. בחברה משפחתית, נעסוק בתהליך הייעוץ גם במערכת היחסים שבין בני המשפחה כיוון שמערכת היחסים מהווה אלמנט משפיע ואינטגרלי למערכת העסקית, ויש להתחשב בה כאשר מגבשים את האסטרטגיה ואת התוכנית העסקית.
כמי שמלווה חברות משפחתיות, אני רואה שוב ושוב את העוצמה והמורכבות שטמונות בעסקים שנבנו מתוך קשרי דם, חלומות משותפים והשקעה רגשית. אך לצד הגאווה במורשת והמחויבות להמשכיות, מתעוררות לא פעם שאלות כבדות משקל: איך מעבירים את המושכות לדור הבא בצורה שתשמר את ההצלחה העסקית? ואיך מוודאים שהעסק המשפחתי ימשיך לשגשג גם כשמתחלפת ההובלה שלו?
בקרוב מאוד מסתיימת שנת 2024 שהייתה מהיותר מאתגרות, זו שמתחילה בקרוב צפוי שתהיה מאתגרת לא פחות ודאי מבחינה עסקית. לא ברור, כרגע, מתי תסתיים המלחמה אבל ברור שאת מחירה נשלם בשנים הקרובות – העלאת מיסים, ירידה בהכנסה הפנויה, אינפלציה, סטגפלציה, עליות יבוא גבוהות ועוד השלכות שיהיה עלינו כנראה להתמודד איתם בשנת 2025 וקרוב לוודאי שגם בשנה הבאה אחריה.
דמיינו רגע: אתם מתמודדים עם דילמה עסקית לא פשוטה, השעון מתקתק, ואתם מרגישים לבד במערכה.
ואז, כמו קסם, אתם מוצאים את עצמכם יושבים בחדר עם אנשים שמבינים את האתגרים שלכם. מישהו שולף רעיון שלא חשבתם עליו, אחר מציע זווית חדשה, והפתרון – שהיה נראה כל כך רחוק – פתאום מתגלה כאפשרי ומעשי.
בחברות רבות נעשות ההכנות לעיצוב תוכנית העבודה והתקציב לשנת 2025, ומטבע הדברים בנסיבות שהמשק מצוי בהן, עולות שאלות רבות לגבי שנת 2025 והשנים שיבואו אחריה. ואכן ראוי ששאלות אלו ישאלו ותערך חשיבה לגבי התוכנית האסטרטגית לשנים הקרובות.
ניהול אפקטיבי בחברה אינו מתבסס רק על החלטות אסטרטגיות גדולות או על פריצות דרך יוצאות דופן. חלק בלתי נפרד מההצלחה המתמשכת של ארגון הינה הטמעה של הרגלים ניהוליים ושגרות ניהול שיטתיות, המאפשרות מעקב, שיפור מתמיד והגברת התקשורת הפנים-ארגונית.
"תכלה שנה וקללותיה"… מתחיל הרבעון האחרון של השנה, נעשים מאמצים לסגור את השנה הכי טוב שאפשר ומתחיל חשבון הנפש – סיכום ולקחים משנה שמסתימת והערכות לשנה הבאה עלינו – "תחל שנה וברכותיה"…
"החגים" בפתח, ובראשם יום הכיפורים, יום חשבון הנפש שלנו כאנשים, כמנהיגים וכעובדים- הזדמנות מצוינת לדבר על מתן משוב לעובדים. שיחת המשוב, השיחה שמלחיצה כל כך הרבה מנהלים (ועובדים) הנה פגישה תקופתית רשמית, בין העובד לממונה שלו. השיחה מתרחשת בתנאים שוטפים ו"רגילים" בארגון ולא ברגע משבר או בשל אירוע דחוף כלשהו ומסייעת ליצור תקשורת פתוחה יותר בין העובד למנהל שלו. שיחות המשוב הינן כלי חשוב לארגון ויש להתייחס אליהן ככאלה.
עם תחילתה של שנה חדשה ולקראת יום הכיפורים, יש המוצאים את עצמם בעיצומו של תהליך חשבון נפש אישי — זמן להירהור על המעשים, ההצלחות והכישלונות שהשנה החולפת הביאה עמה.
חברת "תור פלוס", המובילה בתחום התיירות למגזר הדתי והחרדי בארץ ובעולם, מחפשת מנהל.ת מוקד אנרגטי.ת שיצטרף לצוות המנצח שלנו! מה התפקיד כולל? ניהול צוות נציגים
דרוש מהנדס בתחום תנועה לטובת ניהול משרד בתחום תנועה ותחבורה. דרישות התפקיד: תואר ראשון , עדיפות לתואר בתנועה ניסיון של 10 שנים לפחות מערכת קשרים במשרד
אחת ההרצאות הנצפות והמצוטטות ביותר של טד היא הרצאתו של סיימון סינק, יהודי- בריטי, שהחל את דרכו כפירסומאי והפך לסופר ומרצה מבוקש בעולם. בהרצאתו "מעגל הזהב" (The Golden Circle), סיימון סינק מציג גישה מעוררת השראה להנהגה ושיווק אפקטיביים.
הזמן רץ, וכבר רואים את סיום שנת 2024 וברבעון האחרון של השנה נעשה בארגונים רבים מאמץ מיוחד לעמוד ביעדי השנה שעומדת להסתיים ומתחילים בהכנת התוכנית לשנה הבאה.
הימים שאחרי ה-7/10 היו ועודם קשים לכולנו, ברמה האישית, הלאומית והעסקית. הזמן חלף ועוד מעט תמלא לה שנה לאוקטובר 23 הארור, ואין בית בישראל שלא נגעה בו המלחמה. יש שאיבדו את יקיריהם, יש שאהוביהם משרתים בסדיר או במילואים וחשופים לסכנה, ויש מי שנפגע כלכלית אישית, או עסקית.
אחת ההרצאות הנצפות והמצוטטות ביותר של טד היא הרצאתו של סיימון סינק, יהודי- בריטי, שהחל את דרכו כפרסומאי והפך לסופר ומרצה מבוקש בעולם. בהרצאתו "מעגל הזהב" (The Golden Circle), סיימון סינק מציג גישה מעוררת השראה להנהגה ושיווק אפקטיביים.
בימנו מפגש עם משברים הוא לרוב בלתי נמנע. עם זאת, תקופות מאתגרות כמו זו בה אנו חיים כעת בישראל יכולות לשמש כזרזים למשברים אך גם לצמיחה ולשינוי. מאמר זה מתאר עשרה כללים חיוניים שלא רק שיעזרו לך לנווט במשבר עסקי אלא גם יביאו את החברה שלך לדרך של צמיחה לטווח ארוך. מומלץ לנסות ולאמץ את הכללים הללו גם במקרה שבכוונתך למכור את החברה עקב המשבר, הדבר ישביח את ערכה של החברה ויאפשר לך להנות ממחיר גבוה יותר המשקף את הערך האמיתי של העסק שלך.
מהו מנכ"ל כולנו יודעים, ומנכ"ל משותף? מה זו ה"חיה" הזו בכלל? מנכל משותף הינו תואר הניתן למחזיקים (בד"כ שניים) במשרה הניהולית הבכירה ביותר בארגון, פרטי, או ציבורי, משפחתי או לא. המנכ"ל הינו ראש החברה ועליו מוטלת האחריות הגדולה ביותר לביצועיה מול הבעלים והדירקטוריון. מנכ"לים משותפים קיימים בחברות "רגילות", ציבוריות ושאינן ציבוריות ובחברות משפחתיות ובחברות שאינן משפחתיות.
הצלחה בשותפות עסקית, הנה משימה מורכבת המשלבת אינטראקציות אנושיות, כלכליות ואסטרטגיות.
שיתוף פעולה מוצלח בין שותפים יכול מחד להוביל לצמיחה עסקית משמעותית ולשגשוג אישי של המנהלים ולעזור בהגשמת יעדים שאפתניים, אך הוא גם טומן בחובו פוטנציאל לקונפליקטים ואי-הסכמות. כמו בכל מערכת יחסים קרובה, שותפות עסקית מוצלחת מחייבת תקשורת פתוחה, הגדרת תחומי אחריות ברורים ואמון הדדי.
שיעור מאוד גבוה מהעסקים בישראל מבוססים על שותפות בפועל, גם אם באופן רשמי צורת ההתאגדות היא במסגרת חברה בע"מ, ולא שותפות.